MJESEC NAKON TRAGEDIJE

VIDEO Objavljena nova snimka katastofalnog tsunamija: U par minuta grad je izbrisan s lica Zemlje

Japan je danas pogodio potres jačine 7,1 stupnjeva prema Richteru nakon čega je ponovo uslijedilo upozorenje od tsunamija
 Screenshot

TOKIO - Ni više od mjesec dana nakon katastrofalnog potresa tlo u Japanu ne miruje . Prema posljednjim informacijama, zemlju izlazećeg sunca danas je pogodio potres jačine 7,1 stupnjeva prema Richteru , kasnije spuštena na 6,6, nakon čega je ponovo uslijedilo upozorenje od tsunamija.

Pošaljite poruku podrške Japanu na hrvatskom!

Danas se u javnosti pojavila i nova snimka katastrofalnog tsunamija koji pogodio Japan 11. ožujka ove godine. Snimka je učinjena u prefekturi Myagi, a zorno prikazuje moć vala koji ruši sve ispred sebe. Voda je odnijela kuće, automobile, a mjesto koje je do prije nekoliko minuta bilo grad postalo je zaljev.

Japanske su vlasti danas proširile zonu evakuacije oko oštećene nuklearne elektrane Fukushima na radijus od 40 kilometara. Iako je objavljeno kako nema potrebe za hitnim iseljenjem, glasnogovornik vlade Yukio Edano objasnio je kako će se od idućeg mjeseca po rasporedu obavljati evakuacije.

U potresu i tsunamiju poginulo je 13 tisuća ljudi dok je 14 tisuća proglašeno nestalima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:01