VELIKI SKANDAL U SRBIJI

VIDEO: OBJAVILI DRUGU SNIMKU Pogledajte napete scene nakon premlaćivanja Vučićevog brata

Blic je objavio drugu videosnimku koja je nastala nakon premlaćivanja Andreja Vučića, brata srpskog premijera Aleksandra Vučića. Snimka prikazuje da su pripadnici Žandarmerije držali ozlijeđenog Vučićevog brata u ulazu zgrade i da su tek po dolasku načelnika beogradske policije Veselina Milića pozvali hitnu pomoć.

Na početku videosnimke vidi se pripadnik vojne jedinice "Kobre", inače zadužene za osiguranje Vučićevog brata, kako krvave glave stoji na ulici okružen Žandarmerijom. Cijelo vrijeme ga kamerom snima jedan od pripadnika Žandarmerije. Zatim svi zajedno kreću prema ulazu zgrade u Ulici Svetozara Markovića gdje je parkiran službeni Audi.

Odjednom dolazi do dramatičnog komešanja uz povike "Polako, pričekaj", a zatim nastaje rasprava između jednog od šefova Žandarmerije i muškarca u civilu, očito pripadnika "Kobri".

Muškarac u civilnoj opravi traži da se prekine snimanje.

Tada izbija novi kaos nakon što su pripadnici Žandarmerije počeli uzvikivati da je jedan od pripadnika "Kobri" u parkiranom Audiju repetirao pušku. Opet dolazi do žučne rasprave na samom rubu novog incidenta. Pripadnik "Kobri" cijelo vrijeme pokazuje ruke i govori da nema ništa u njima, ali isto tako odbija izaći iz automobila.

Videosnimka se zatim nastavlja u hodniku zgrade gdje se pretučeni brat srpskog premijera previja u bolovima. Uz njega stoji pripadnik "Kobri" razbijene glave.

U zgradu tada ulazi načelnik srpske policije Veselin Milić, a čuje se kako Andrej Vučić policajcima govori kako se legitimirao.

- Ja sam izvadio osobnu iskaznicu - rekao je Vučić.

Podsjetimo, Andreja Vučića i dvojicu pripadnika njegova osiguranja pretukli su pripadnici Žandarmerije na dan održavanja gay parade u Beogradu nakon što su pokušali proći kroz policijski kordon.

- Za mene je ovo bio najteži dan u svakom pogledu, ali ja ovdje nisam kao brat. Brata volim najviše na svijetu. On i dvojica pripadnika mog osiguranja su izašli krvavih glava i imaju ozbiljne ozljede - rekao je tada srpski premijer Vučić novinarima na izvanrednoj konferenciji u Vladi Srbije.

On je naveo i da je došlo do prekoračenja ovlasti, da su se iz Žandarmerije ispričali te da ni njegov brat, ni dvojica pripadnika osiguranja neće sudski goniti policajce koji su ih pretukli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:54