PRIJETI MU ZATVOR

VIDEO: NOGOM MU GNJEČIO GLAVU Podivljali policajac snimljen kako na mrtvo ime mlati muškarca

 YouTube

BRIDGEPORT - Protiv Clivea Higginsa (48), policajca iz američke savezne države Connecticut, podignuta je optužnica zbog prekomjerne uporabe sile protiv Orlanda Lopez-Sota, kojega je prilikom uhićenja nakon velike potjere po ulicama Bridgeporta još 2011. godine na mrtvo ime premlatio.

Policajac se na čitanju optužnice izjasnio da nije kriv, no na snimci, koja je osvanula na internetu, jasno se vidi da je jedan od njegovih kolega Lopez-Sota pogodio i onesposobio elektrošokerom da bi Higgins zatim na njega krenuo nogom. Silovito ga je udarao i šutao po glavi i vratu, premda uhićenik nije pružao baš nikakav otpor.

Zbog sudjelovanja u ovom događaju, druga dvojica policajaca su krivnju priznala i čeka ih izricanje presude u rujnu. Prijeti im do 12 mjeseci iza rešetaka.

S obzirom da Higgins krivnju priznati odbija, a u cijelom je incidentu odigrao ključnu i glavnu ulogu, njemu prijeti do 10 godina zatvora. Premlaćeni Lopez-Soto je tužio grad Bridgeport i tražio odštetu, no nedavno je sklopljena nagodba prema kojoj će mu biti isplaćeno 198.000 američkih dolara.

Nakon iživljavanja policije prošao je s modricama po cijelom tijelu, a na usnama mu je ostao veliki ožiljak od posjekotine. Bila mu je slomljena i ruka.

Lopez-Soto je trenutno u zatvoru i služi petogodišnju kaznu zbog nedozvoljene uporabe oružja i dilanja droge. U strahu da će biti uhvaćen, 2011. godine se i dao u bijeg od policije, koji je u konačnici završio premlaćivanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:56