ŠALJIVI PREVARANT

VIDEO: NIJE MOGAO BITI ORIGINALNIJI? Pod imenom Niko Kovač krivotvorio novac

SARAJEVO - Dvije osobe inicijala N.B. i S.B. privedene su u BIH-a zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo krivotvorenja novca i krivotvorenja isprava. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) podnijela je Tužiteljstvu BiH izvještaj o kaznenom djelu, piše portal Vijesti.ba.

Muškarci su privedeni na Graničnom prijelazu Rača, a prilikom pretresa automobila pronađeno je 19.900 američkih dolara u apoenima od 100 dolara, te 100 američkih dolara kod N.B., za koje se osnovano sumnja da su krivotvoreni.

Policijski službenici SIPA-e započeli su rad na ovom predmetu krajem srpnja ove godine kada je uočena masovnija pojava stavljanja u promet krivotvorenih novčanica američkih dolara u poštama i mjenjačnicama u više gradova u BiH.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, u kratkom su roku utvrdili identitet osumnjičenih osoba. Zanimljivo je da je jedan od osumnjičenih koristio krivotvorenu osobnu na ime Niko Kovač iz Slovenije. On i njegov suradnik su u periodu od 22.7. do 26.7.2014. stavili u promet 12.200 krivotvorenih američkih dolara, odnosno 122 novčanice u apoenima od 100 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:41