BESRAMNO BOGATI

VIDEO: NEVJEROJATNA IMOVINA ROĐAKA AFRIČKOG DIKTATORA Nakrcao 109 nekretnina i ergelu skupocjenih automobila

 YouTube

Biti član obitelji diktatora neke zabačene zemlje donosi sa sobom povlasticu života na visokoj nozi, no rijetko se o tom luksuznom životnom stilu doznaje izvan kruga odabranih.

Phillip Chiyangwa, jedan od "superuspješnih" afričkih biznismena nikada se nije sramio pokazivati svoje bogatstvo, no pravi razmjeri luksuza u kojem živi ovaj rođak Roberta Mugabea, dugovječnog diktatora siromašne afričke države Zimbabve, otkriveni su zahvaljujući brakorazvodnoj parnici.

Chris Hondros / Getty

Dugovječni šef Zimbabvea Robert Mugabe

Naime, njegova supruga Elizabeth se želi rastati zbog navodne nevjere i traži 85 posto pozamašne imovine Phillipa Chiyangwe, a ukupnu vrijednost procijenila je na 215 milijuna eura. Na sudu u Harareu navela je da je s Phillipom živjela u kući s 43 sobe, dok je u garažama čuvao skupe automobile poput Rolls-Royce Phantoma, Bentleya i različitih Mercedesa i SUV-ova. Ukupna vrijednost samo njegovih automobila iznosi više od milijun eura.

Također, Mugabeov 'blagoslovljeni' rođak posjeduje više od 50 luksuznih kuća, desetak industrijskih zgrada, hotele, šoping centre... Ukupno, 109 nekretnina.

Jedna od kuća u kojoj boravi Phillip Chiyangwa

Chiyangwa se brani da mnogo nekretnina koje je na sudu pobrojala njegova supruga nisu njegove, već da pripadaju drugim poslovnim ljudima. Također, tvrdi da procjena vrijednosti njegove imovine protječe iz hiperinflacijske 2008. godine, te kako je njegova imovina vezana uz fondacije.

Bez obzira na to, doista je zadivljujuć popis nekretnina i pokretnina koje je bez ikakvih kompleksa uspio naslagati poduzetni rođak diktatora jedne vrlo siromašne afričke države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:42