KOBNO KUPANJE

VIDEO Morski pas Britancu odgrizao obje noge

Muškarčeva je desna noga potpuno amputirana, a lijeva odgrizena ispod koljena. Prevezen u bolnicu na intenzivno liječenje

CAPE TOWN - Britanski državljanin koji je odlučio ignorirati upozorenje o zatvorenoj plaži zbog morskih pasa u srijedu je izgubio obje noge nakon što ga je napala velika bijela psina dok se kupao u moru nedaleko od južnoafričkog Cape Towna, priopćile su lokalne vlasti.

Četrdesetdvogodišnjak je ušao u more na plaži Fish Hoek oko 12,15 sati, sat i pol nakon što je spasilačka služba primijetila morskog psa i podigla crvenu zastavu upozorenja te oglasila sirenu za zatvaranje plaže.

Muškarac je svejedno ušao u more, a morski ga je pas napao prije nego što su ga spasioci uspjeli izvući. Njegova je desna noga potpuno amputirana, a lijeva odgrizena ispod koljena, izvijestio je južnoafrički Nacionalni institut za spašavanje na moru. Iako identitet muškarca nije otkriven, vjeruje se da je riječ o Britancu koji živi u Južnoafričkoj Republici.

Nakon napada muškarac je prevezen u bolnicu na intenzivno liječenje.

- Kada je žrtva ušla u more plaža je bila zatvorena i zastava koja predstavlja opasnost od velike bijele psine bila je jasno istaknuta - navele su gradske vlasti u svom priopćenju medijima.

Dodaju kako su osim Fish Hoeka zatvorene i tri plaže u okolici.

Spasilačke službe kroz program primjećivanja morskih pasa upozoravaju kupače kada se opasnost pojavi. Tijekom toga jutra primijećena su najmanje tri velike bijele psine. Nije poznato zašto je muškarac ignorirao upozorenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:45