ŠOKIRAO NJEMAČKU

VIDEO: Monstrum od oca hrvatski je državljanin!

Poginuli su otac, 52-godišnji Esad G., i njegova 4-godišnja kćerkica koja se utopila u rijeci dok je 1-godišnji sin uspio preživjeti sve, no u kritičnom stanju je
 Bild

TRENDELBURG - Njemački liječnici u Kasselu bore se za život jednogodišnjeg dječaka kojega je, zajedno s njegovom tri godine starijom sestrom, pokušao ubiti njihov otac, navodno hrvatski državljanin.

Dječak, za kojeg njemački mediji pišu da još “lebdi između života i smrti” te da je u kritičnom stanju zbog ozbiljne pothlađenosti, preživio je čak dva pokušaja Esada G. (52) da ga ubije. Prvo je svoje dvoje malene djece u srijedu kasno navečer pokušao utopiti u rijeci Diemel, pri čemu je četverogodišnja kći umrla.

Jednogodišnjak je preživio i kada je otac jedan sat poslije ponoći mala tijela strpao u prtljažnik automobila, sjeo je u njega i detonirao eksploziv.

Njemački mediji pišu da je riječ o velikoj obiteljskoj tragediji koja je počela kada je Esad G. u srijedu poslijepodne u Hombergu preuzeo djecu od svoje 26-godišnje bivše supruge, od koje se nedavno razveo. Kada ih nije vratio do dogovorenih 18 sati, ona je policiji prijavila njihov nestanak.

No, potraga nije dala rezultata. Kombi Ford Escort smrskanih stakala u četvrtak ujutro pronašao je pastir blizu mjesta na kojem je 52-godišnjak imao vrt, na poljskom putu između Trendelburga i Eberschütza.

Policija je u automobilu pronašla nekoliko oproštajnih pisama, u kojima Esad navodi razvod kao motiv za svoje postupke. Inicijalna je istraga odbacila mogućnost da je do eksplozije automobila došlo slučajno, no još nije ustanovila o kakvom se eksplozivnom sredstvu radi.

Službene potvrde iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova da je Esad G. hrvatski državljanin sinoć nije bilo, no generalni konzul Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Nikica Džambo tvrdi da je uistinu riječ o muškarcu podrijetlom iz Duratbegova Dolca, između Bugojna i Jajca, te da ima hrvatsku putovnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 12:35