VJEČNI AVANTURIST

VIDEO: MODERNI ROBINSON CRUSOE Britanac (50) prodao svu imovinu na e-bayu i odselio na pusti otok

 Screenshot

Britanac Ian Usher (50) jednog je dana odlučio da mu je dosta ubrzanog načina života pa je poduzeo radikalne mjere kako bi ga promijenio.

Naime, umoran od posla i nedavnog razvoda od supruge, kao i novog života u Australiji, Ian je 2008. Godine odlučio prodati svoj 'život' preko e-baya, uključujući automobil, posao i motor.

Na taj ne način prikupio oko dva milijuna kuna pa se uputio na nenaseljeni karipski otok, a šest godina kasnije tvrdi da je sretniji nego ikad ranije.

- Uvijek sam bio pomalo avanturista te sam provodio dosta vremena u aktivnostima poput penjanja, veslanja kanua i ronjenja - ispričao je Ian u dokumentarcu Bena Foglea.

Zahvaljujući njegovom novom domu, tropskom otoku u blizini obale Panama, vremena za bavljenje omiljenim aktivnostima ima koliko hoće.

Njegov novi način života uključuje život bez struje i tekuće vode. Kuća u kojoj živi je sam sagradio, a osim toga sam uzgaja svoju hranu.

- Na ovom otoku nismo u potpunosti samodostatni. Uzgajamo kokos, ananas, šećernu trsku i bademe, ali još nismo uspjeli savladati vještinu sađenja drugog povrća na našoj zemlji - rekao je Ian.

- Imamo deset pilića koji slobodno lutaju otokom, tako da su naša jaja organska. Nekada lokalni Indijanci donesu svježu ribu na našu obalu kako bi je prodali. Sve ostalo dolazi iz supermarketa - ispričao je ovaj pustinjak koji većinu vremena provodi radeći na zemlji i odmarajući se na plaži.

- Obično ustajemo između pet i šest ujutro pa radimo do devet. Nakon toga doručkujemo. Vrijeme provodimo radeći na zemlji, ronjenju, plivanju i čitanju - prepričao je Ian dodajući kako svakih deseta dana ode u grad po zalihe hrane i gorivo.

Unatoč tome što živi 20 minuta vožnje brodom do najbližeg grada, Ian je pronašao nekoga tko je voljan živjeti s njim - svoju djevojku Vanessu Anderson, koju je upoznao prošle godine tijekom boravka u Londonu.

- Njezin dolazak ovdje čini razliku u mom životu - rekao je Ian kojeg život s njom čini u potpunosti sretnim.

Nema puno stvari koje mi nedostaju. Uživam u ovom jednostavnom životu. MOžda bi mi bolja internetska veza bila od pomoći kao i druženje s obitelji i prijateljima petkom navečer u dobrom engleskom pubu - ispričao je ovaj pustolov.

- Ništa ne bih mijenjao. Stvarno uživam u životu na otoku. Uvijek sam mislio kako život treba biti pustolovina - zaključio je Britanac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:31