SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO NJEMAČKU

VIDEO: MLADIĆA KOJI JE UBIO STUDENTICU NA PARKIRALIŠTU DEPORTIRAT ĆE U SRBIJU 'Tamo će se lakše integrirati u društvo, ovdje je opasan'

 YouTube/Facebook

Dvije i pol godine nakon što je brutalno ubio djevojku, Sanel M. (20) bit će deportiran u Srbiju, odlučio je Administrativni sud savezne države Hessen.

Sanel M. osuđen je na tri godine zatvora 2015. godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda s fatalnim posljedicama nakon što je udario studenticu Tugce Albayrak u glavu, nakon čega je preminula.

Viši sud potvrdio je odluku nižeg da 20-godišnjak predstavlja prijetnju javnoj sigurnosti ako ostane u Njemačkoj, osobito nakon njegovog lošeg ponašanja u zatvoru. Složili su se kako postoji rizik da će počiniti još zločina te kako se neće integrirati u njemačko društvo, a na ovu odluku Sanel M. se neće moći žaliti.

Suci su kazali kako unatoč tome što mu obitelj živi u Njemačkoj, vjeruju da će se Sanel moći integrirati u život u Srbiji te da će tamo moći stvoriti nova poznanstva. S obzirom na loše izglede za zapošljavanje u Njemačkoj, šanse za karijeru su mu jednako nesigurne u obje zemlje, zaključio je sud.

Tugce Albayrak 2014. godine suprotstavila se Sanelu na parkiralištu u Offenbachu jer je maltretirao dvije djevojke u McDonald'su. Sanel ju je udario u glavu, nakon čega je udarila o pod i završila u komi. Sve je snimljeno na nadzornim kamerama, a slučaj je izazvao veliku pažnju. Slučaj Sanela M. pratili su mediji diljem Njemačke, a komentirali su ga čak i vodeći političari.

Na 23. rođendan nesretne djevojke obitelj je isključila aparate koji su je održavali na životu. Kancelarka Angela Merkel je djevojku nazvala uzorom, a predsjednik Joachim Gauck kazao je kako je pokazala iznimnu hrabrost i kako je pravi primjer uzorne građanke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:53