RUSKI HOROR

VIDEO: MAMA, TATA I KĆI UBILI NAJMANJE 30 LJUDI 'Mi smo gangsteri po prirodi, išli smo u pljačke kao na posao'

Horor je završen tek nedavno kada je lokalna policija uhvatila obitelj blizu ruskoga grada Rostova, dvjestotinjak kilometara udaljenog od Moskve. U obračunu s policijom otac je poginuo u pucnjavi, starija kći je zadobila ozbiljne ozljede, a majka je uhićena. U pothvatima je sudjelovala i mlađa, 13-godišnja kći
 east2west news

Najmanje trideset osoba smrtno je stradalo od ruske obitelji koja je svojim krvoločnim zločinačkim pothvatima godinama terorizirala Rusiju. Inesa Tarverdijeva, 46-godišnja bivša odgojiteljica, i njezin jedanaest godina mlađi suprug, stomatolog Roman Podkopaev izveli su nebrojene oružane pljačke i brutalna serijska ubojstva, otkriveno je.

‘Mrzim policajce’

Horor je završen tek nedavno, kada je lokalna policija uhvatila obitelj blizu ruskoga grada Rostova, dvjestotinjak kilometara udaljenog od Moskve, gdje su njezini okrutni članovi izvršavali većinu svojih zločina.

U obračunu s policijom Podkopaev je poginuo u pucnjavi, a njegova pokćerka, Inesina 25-godišnja kći Viktorija iz prvog braka, zadobila je ozbiljne ozljede. Zajedno sa svojom trinaestogodišnjom sestrom Anastazijom i sama je aktivno sudjelovala u stravičnim pothvatima svojih roditelja. “Ja sam gangster po prirodi”, nakon uhićenja policiji je priznala Inesa Tarverdijeva, opisujući da je brojne oružane pljačke i ubojstva shvaćala kao “odlazak na posao” s ciljem zarađivanja novca. Policiji je pokazala način na koji je koristila vatreno oružje kako bi oduzimala život svojim žrtvama.

U domu obitelji policija je pronašla arsenal oružja, među ostalim brojne automatske puške, pištolje i granate. Tarverdijeva je priznala da su policajce najčešće birali za žrtve kako bi se obitelj domogla dodatnog oružja. Zajedno sa suprugom ubila je šest policijskih službenika. U svjedočenju policiji rekla je da mrzi policajce.

Roman Podkopajev (35) i Viktorija Taverdijeva (25)

U jednom od najstravičnijih poznatih slučaja razlog krvoločnog ubojstva obitelji ipak nije bila mržnja, već novac, točnije kojih tisuću eura. Gangsteri su napali obitelj Čudakov u njihovu automobilu, pucajući u oca obitelji Dmitrija, njegovu suprugu Irinu i sedmogodišnjeg sina Sašu.

Ubili i dvije tinejdžerice

Njihovu četiri godine stariju kći Veroniku potom su ubili sa 37 uboda nožem. Sve zbog laptopa, sušila za kosu i fotoaparata, čija se vrijednost procjenjuje na oko tisuću eura. Drugom prilikom par je ubio dvije tinejdžerice. Jednoj od djevojčica, koje su upucali kako bi se domogli pušaka koje su njihovi roditelji koristili u lovu, Inesa je bila krsna kuma. Iako nije posve jasno tko je bio vođa ove bande, Inesa ili njezin suprug, prema njenom svjedočenju, ona je ubijala isključivo odrasle, a on djecu.

Većinu svojih zločina obitelj je obavljala tijekom lažnih obiteljskih godišnjih odmora kada bi odlazili na kampiranje, što bi ustvari bio krvavi pohod na novac. Šest godina trajao je serijski teror ove monstruozne obitelji, iako su neki zločini koji im se pripisuju počinjeni ranije, kasnih devedesetih godina. Njihov izgled i reputacija normalne dobrostojeće obitelji pomogli su im da ih se ranije nije otkrilo. “Izgledali su kao potpuno normalna, dobra obitelj. Zamislite ih - majka, otac, dvoje djece, od toga jedna maloljetna kći. Siguran sam, kada su bili zajedno, malo tko je mogao zamisliti da su bili u stanju planirati zločin”, rekao je Vladimir Markin, šef ruske policije.

Napad na vojnika

Da izgled vara, policija se uvjerila kada je u šatoru u regiji Rostov, gdje se Inesa skrivala s mlađom kćeri, pronašla oružje i ukradenu robu. Njihov zadnji zločinački pothvat bio je napad na bivšeg vojnika u Aksaiju.

Nakon što su ubili njega i njegovu suprugu, ukrali su alkohol, svijeće i hranu. Pošto ih je policija uhvatila na djelu, Podkopaev i njegova pokćerka Viktorija pokušali su pobjeći na skuteru. Policija ih je zaustavila, na što je Podkopaev odgovorio pucajući u policajca. U obračunu s policijom Podkopaev je ubijen, a život je izgubio i jedan policajac. Vjeruje se da je obitelj imala i asistente - Podkopaevovu sestru, 26-godišnju Anastaziju i njenog supruga, 31-godišnjeg bivšeg prometnog policajca.

Pretpostavlja se da bračni par nije sudjelovao u ubojstvima, ali je pomagao identificirati potencijalne žrtve te skrivao njihov plijen.

Poznato je da je je Inesa odrasla sa svojom majkom, mlađim bratom i očuhom s kojim se često svađala. Bila je poznata kao lokalna ljepotica kada se zaljubila u Azerbajdžanca imena Arzu s kojim je imala djevojčicu, ranije spomenutu Viktoriju. Arzu je kasnije poginuo pod sumnjivim okolnostima na svome radnom mjestu. Podkopaev, koji je kasnio oženio udovicu Inesu, bio je glavni osumnjičenik za njegovo ubojstvo.

Ubila bivšeg ljubavnika

Uz novog supruga Inesa je nastavila raditi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću sve do prije nekoliko godina, kada se u potpunosti posvetila gangsterskoj karijeri. Policija tvrdi da je sve svoje pohode obitelj detaljno planirala. Obično su upadali u obiteljske domove kroz stražnji ulaz, pažljivo planirajući bijeg.

Koristili su walkie-talkieje i bili su informirani o policijskim lokacijama. Glasnogovornik ruske policije rekao je da je teško zaključiti točan broj njihovih žrtava, ali sa sigurnošću se zna da ih je bilo najmanje trideset.

Nije posve jasno niti odakle dolazi Inesina mržnja prema policajcima. Prema jednoj teoriji, neko je vrijeme ljubovala s jednim policajcem koji ju je ostavio zbog druge žene. Inesa je odgovorila na svoj zločinački način‚ upucavši svoga bivšeg ljubavnika i njegovu novu djevojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:35