ČUDO OD DJETETA

VIDEO: MALI GENIJALAC (10) MATURIRAO S ODLIČNIM 'Želim pronaći lijek za rak, ali želim biti i predsjednik'

 Screenshot

SACRAMENTO - Dok većina 10-godišnjaka završavaju četvrti razred osnovne škole i razmišljaju o tome kako će provesti svoje ljetne praznike, jedno čudo od djeteta iz Sacramenta u Kaliforniji upravo je na svojoj životnoj prekretnici.

Naime, Tanishq Abraham primio je u nedjelju diplomu srednje škole i postao jedan od najmlađih učenika koji su maturirali. Mladi genij maturirao je s čvrstom peticom, već pohađa American River koledž, te planira nastaviti s obrazovanjem.

- Nije baš bilo lako, no opet, nije bilo ni tako teško. Moj mozak radi na način da kad mi nešto kažeš, informacija o toj temi se jednostavno zalijepi za mene. Tako je to u mom slučaju - kazao je Abraham koji je član MENSA-e postao s četiri godine.

Njegovi roditelji znali su da je njihov sin poseban, no nisu imali pojma o njegovim potencijalima.

- Pretpostavljala sam da je nadaren, no naravno, moj suprug nije vjerovao u to pa smo čekali dvije do tri godine. Kad smo dobili rezultate IQ testa, shvatili smo da je zbilja inteligentan - kazala je dječakova majka Taji.

- Moj cilj je postati znanstvenik ili doktor, želim upisati medicinu i pronaći lijek za rak, no želim biti i predsjednik - kazao je Abraham kojemu je američki predsjednik Barack Obama poslao pismo u kojem mu je čestitao na školskom uspjehu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:44