OBITELJ NA OKUPU

VIDEO Majka ga predala američkim vojnicima kako bi ostao živ: Nakon 32 godine ponovo pronašli su jedno drugo

Johnathon Freeman 1975. evakuiran je s još 3000 djece iz Saigona kako ga ne bi ubili komunistički vojnici Sjevernog Vijetnama

Muškarac koji je prije 32 godina izgubio kontakt sa svojom obitelji, nakon što je evakuiran iz Vijetnama, ponovo se susreo sa svojom majkom. Posljednji put kada je Johnathon Freeman vidio svoju majku bilo je kada se s još 3000 djece penjao na zrakoplov koji ih je evakuirao iz Saigona u misiji poznatoj kao ' Operacija Babylift '.

Te je 1975. godine Ho Ši Min, kako se tada zvao Saigon, trebao pasti u ruke komunističkih snaga Sjevernog Vijetnama.

Freeman prilikom ujedinjenja s majkom izjavio kako je 'morao otići jer su vojnici Sjevernog Vijetnama ubijali svu djecu miješane rase'. Jedan od zrakoplova s djecom se srušio i njegova je majka vjerovala da je Freeman mrtav.

Cijeli je odrasli život proveo tražići davno izgubljenu obitelj i baš kada je mislio odustati naišao je na internetsku stranicu koja mu je pomogla pronaći majku.

- Bilo je nevjerojatno, kao da sam ponovo imao sedam godina. Ne mogu to opisati - zaključio je danas 41-godišnji Freeman nakon susreta s majkom koju je želio povesti u SAD, no ona je ipak odlučila ostati u Vijetnamu. Čuju se svaki dan telefonom.

Video možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 03:58