KRZNATI KRIJUMČAR

VIDEO: MAČKA ŠVERCALA DROGU U ZATVOR Čuvari su joj u ogrlici pronašli pakete marihuane

 YoTube

Zatvorski čuvari u Moldaviji uhvatili su jednu mačku koja je pokušavala prokrijumčariti dvije vrećice marihuane u zatvor. Vlasti sada traže tko ju je izdresirao, a vjeruje se da živi u obližnjem selu odakle drogom snabdijeva zatvorenike.

Mačku su čuvari opazili već ranije kako se redovito provlači kroz rupu u ogradi, a zainterigirala ih je njezina neobična ogrlica. Upravo je ta ogrlica služila za krijumčarenje droge, kako se vidi u video koji je objavilo tamođnje ministarstvo pravosuđa.

No, to nije prvi put da se mačke koriste za krijumčarneje u zatvorima. U lipnju su u zatvoru blizu Siktivkara u sjevernoj Rusiji čuvari uhvatili mačku koja je prenosila mobitele i punjače, pričvršćene ljepljivom trakom za trbuh. Prošle godine su u ruskom Rostovu policajci spriječili plan krijumčarenja heroina u zatvor pomoću mačke koju su pušteni zatvorenici odveli sa sobom i dali dilerima. Potom su dileri stavili heroin u mačju ogrlicu i poslali je nazad u zatvor.

Sličan slučaj zabilježen je 2010. u Tatarstanu. U Brazilu su pak kriminalci pomoću mačke pokušali u zatvor u Arapiraci prokrijumčariti alat, uključujući pilu i bušilicu.

Video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:49