HRABAR PODVIG STARCA

VIDEO: LETEĆA PROSLAVA 90. ROĐENDANA Nepokretni George Bush stariji skočio padobranom

 AFP

Bivši američki predsjednik George H.W. Bush proslavio je u četvrtak 90. rođendan tako što je u blizini svoje kuće u saveznoj državi Maine skočio padobranom. Pri ovom mu je potencijalno opasnom pothvatu, s obzirom da je Bush već nekoliko godina prikovan za invalidska kolica, pomogao umirovljeni vojni padobranac narednik Mike Elliott.

Zajednički su skočili iz helikoptera, koji je po starijeg Busha došao u njegovo dvorište. Prije nego je ušao u letjelicu, obitelj mu je otpjevala 'Sretan rođendan'.

Predsjednikov je padobran bio u bojama američke zastave, a prizemljenje je prošlo u najboljem redu. Dočekala ga je supruga Barbara, koja ga je odmah izljubila i zagrlila, a zagrljaj je dobio i od sina Georgea W. Busha, koji je također bio predsjednik SAD-a.

George Bush stariji prvi je put s padobranom skočio iz aviona tijekom Drugog svjetskog rata, nakon što su mu letjelicu kojom je pilotirao pogodili neprijatelji. Rođendan je prvi put skokom proslavio kada je navršio 75 godina, a ponovio je to i za 80. te 85. rođendan, kada je izrazio želju da skoči i, ako ga zdravlje posluži, pet godina kasnije.

Želja mu se u četvrtak ispunila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 16:52