PREDSJEDNIČKI IZBORI

VIDEO: LE PEN OD RIJEČI DO RIJEČI PLAGIRALA RIJEČI PORAŽENOG SUPARNIKA 'Ovo je trebao biti njezin ključni govor, a sada je predmet ismijavanja'

 HANZA MEDIA

Kandidatkinja za predsjednicu Francuske, Marine Le Pen, optužena je da je u ponedjeljak plagirala govor poraženog suparnika Françoisa Fillona.

Naime, čini se da su neki dijelovi njezinog govora identični Fillonovom govoru od 15. travnja. Da su govori slični istaknuo je YouTube kanal Ridicule TV koji su otvorili Fillonovi pristaše s ciljem da napadaju pripadnika centra Emmanuela Macrona prije prvog kruga izbora u kojem je Fillon izgubio bitku.

Ridicule TV ustvrdio je kako je kandidatkinja rigidne desnice plagirala govor 'od riječi do riječi', te su dva govora usporedili pozivajući gledatelje da sami zaključe je li tome tako.

U jednom dijelu govora Le Pen je govorila o odnosima s Njemačkom, školovanju u inozemstvu, kao i da je Francuska više od vojne i industrijske sile, te kako mora i može postati ponovno velika sila.

Francuske novine Liberation izvijestile su kako je to trebao biti ključni govor Marine Le Pen pred drugi krug izbora, no kako je umjesto toga postao predmet ismijavanja korisnika društvenih mreža.

Menadžer njezine kampanje David Rachline odbacio je optužbe o plagiranju, kazavši kako je govor bio posveta Fillonu koji je bio cijenjen kod njegovih pristaša.

Francuski RTL objašnjava kako postoji vrlo jednostavno objašnjenje za sličnost govora, a to je da je Paul-Marie Coûteaux koji je pomogao napisati govor Marine Le Pen, napisao govor i za Fillona.

Posljednje ankete sugeriraju da će Macron pobijediti na izborima u nedjelju i to sa 60 posto glasova.

Macron i Le Pen sučelit će se u televizijskoj debati u srijedu navečer.

uWZxdlnu_qQ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:21