MINISTAR UREDNIK

VIDEO Lagumdžija novinaru televizije BiH: Moraš staviti moju izjavu u kojoj hvalim Milanovića

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija snimljen je kako govori Darijanu Babiću, novinaru Federalne televizije, koje izjave treba uvrstiti u središnji Dnevnik.

Ministar je tako novinaru, među ostalim, dao naputak da u prilog mora staviti njegovu izjavu u kojoj hvali hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Naime, Lagumdžija je na konferenciji SDP-a za novinare održanoj 27. veljače izjavio kako ga je impresionirao premijer Milanović kada je tijekom svog posjeta BiH izjavio da bi bio državni udar kad bi se miješao u rekonstrukciju Vlade Federacije BiH.

Lagumdžija je odmah nakon održane konferencije došao do Babića te mu dao smjernice kako baš tu izjavu treba staviti u središnji Dnevnik. Otkrio mu je i zašto SDP nije bio na sastanku s hrvatskim HNS-om.

- Kako je na sastanak Hrvatska poslala zamjenika ministrice vanjskih poslova, tako je i red da BiH predstavlja samo zamjenica - kaže Lagumdžija u prilogu objavljenom na bosanskom portalu Vijesti.ba.

Babić je u Dnevniku ispoštovao sve smjernice koje mu je Lagumdžija dao, ali to nije bilo jedino pojavljivanje ministra vanjskih poslova u središnjoj informativnoj emisiji Federalne televizije. Tijekom Dnevnika Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija razgovarali su punih 10 minuta jer se ministar javio uživo iz Brčkog.

Na kraju su, uz dvije snimke koje pokazuju da je upravo ministar pravi urednik Dnevnika, na portalu Vijest.ba napisali kako ostale stranke nisu zadovoljne uređivanjem informativnog FTV-a te su se ovim primjerom samo ostvarile njihove sumnje da je ‘jedini i pravi urednik IP-a FTV-a Zlatko Lagumdžija koji to postiže preko svojih privatnih novinara kao što je Darijan Babić’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:35