PROPALA U ZEMLJU

VIDEO: KUĆU U SEKUNDI PROGUTAO BEZDAN 'Zgrabila sam sina i istrčala. Sve je odjednom nestalo'

Rupa je, inače, duboka 30-ak metara, a ima promjer oko 70 metara
 YouTube

ASTANA - Mlada je majka u posljednjim sekundama uspjela spasiti živu glavu sebi svojem novorođenom djetetu kada je shvatila da joj cijela kuća doslovce propada u zemlju.

Anastazija Tatarnikov (28) iz istočnog Kazahstana isprva je pomislila da bježi od potresa, no ubrzo se ispostavilo da se naprosto otvorio golemi ponor kao posljedica miniranja u obližnjem rudniku.

Lokalne su vlasti procijenile da opasnost od otvaranja novih rupa još prijet te da je ugroženo oko 120 obiteljskih kuća. Stoga je naređena evakuacija gotovo 500 ljudi.

'Gledala sam televiziju kada je žarulja odjednom počela treperiti i snažno se njihati. Otvorila sam vrata i vidjela golemu rupu kako se otvara u zemlji. Otrčala sam i zgrabila sina Kirila te sam istrčala kroz stražnja vrata. Samo par sekundi poslije cijela je kuća nestala u rupi', ispričala je Anastazija, koja još uvijek ne može vjerovati što se zapravo dogodilo.

'Ostala sam bez svih dokumenata, od putovnice do Kirilove zdravstvene iskaznice. Nema ni njegovih igračaka, ni odjeće, ničega. Sve je nestalo', dodaje.

Lokalne su joj vlasti obećale pomoći, ali na ispunjenje tog obećanja još čeka.

Rupa je, inače, duboka 30-ak metara, a ima promjer oko 70 metara.

Pojavila se i snimka s mjesta događaja na kojoj se vidi kako kuća doslovce u nekoliko sekundi nestaje u zastrašujućem ponoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:53