TEŠKI TRENUCI

VIDEO: KRICI UPLAKANE DJEVOJČICE ŠOKIRALI SU SVIJET Potresna snimka panične evakuacije u tmini zadimljenog metroa u Bruxellesu

 Printscreen: YouTube

U utorak ujutro Belgiju su pogodila dva teroristička napada u kojima je poginulo više od 30, te ranjeno preko 200 ljudi. Prvi napad dogodio se u osam ujutro na aerodromu gdje su detonacije dvije bombe ubile više od deset.

Jedva sat vremena kasnije eksplodirala je i bomba na metro stanici u Maelbeeku, nedaleko od institucija Europske unije. Ovaj je napad bio još teži od prvog te je u njemu poginulo najmanje 20 ljudi i ozlijeđeno oko 130.

Na internetu se uskoro pojavila video snimka evakuacije putnika iz metroa nakon eksplozije, a prizori su doista jezoviti. Malena djeca u strahu panično vrište pokraj svojih roditelja dok putnici napuštaju vagon u mrklom mraku gdje jedino svjetlo dolazi iz vlaka. Tunel je ispunjen dimom, zbog čega deseci osoba polako izlaze i pritom pomažu jedni drugima pri spuštanju na tračnice.

Video je po svemu sudeći snimljen netom poslije krvavog napada u kojem je vlak od tri vagona bomba doslovno raznijela, po riječima belgijske policije. Još se uvijek ne zna radi li se o podmetnutoj bombi ili je napad izvršio bombaš-samoubojica, kako tvrdi ISIS preko svojih medija.

Putnici koji su se našli blizu mjesta napada kažu da se čula glasna eksplozija prije nego što su se tuneli ispunili dimom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:30