TALACA NIJE BILO?

VIDEO Kraj krize u središtu Londona: Policija uhitila čovjeka koji je prijetio da će se raznijeti plinom!

 Twitter

NOVO 16:45 >>> Policija je nakon trosatne opsade uhitila muškarca koji je prijetio da će se raznijeti uz pomoć tri spremnika plina, javlja AP. Iako su očevici spominjali moguće taoce, policija je izjavila da nisu svjesni postojanja nikakvih taoca u ovom trenutku. Policijske snage trenutno pretražuju zgradu iz koje je izveden 50-godišnji muškarac.

LONDON - U središtu Londona policija je evakuirala zgrade nakon što je muškarac zaprijetio da će se raznijeti uz pomoć tri spremnika plina, javlja britanski Express . Očevici tvrde da muškarac drži 4 taoca, no policija ne želi potvrditi da se radi o talačkoj situaciji. Prema nekim informacijama navodno se radi o nezadovoljnom radniku tvrtke HGV Logistics Office, a SkyNews je objavio da se radi o 50-godišnjem Michaelu Greenu.

Policija je blokirala radijus od 300 metara oko mjesta događaja u ulici Tottenham Court Road, a na 5. kat zgrade u kojoj bombaš navodno drži taoce poslani su pregovarači i bombaška ekipa.

- Muškarac baca razne predmete s prozora na petom katu zgrade u ulici Tottenham Court Road. Poziv smo primili u 11.59 sati zbog čovjeka koji je remetio javni red i mir - rekao je policijski glasnogovornik.

Iako policija ne želi potvrditi drži li uopće muškarac taoce, prema informacijama tamošnjih medija, nekolicina zaposlenika i dalje se nalazi u zgradi.

Svjedokinja Abby Baafi (27) tvrdi da muškarac za taoce drži četvero ljudi. Njezin iskaz objavljen je na YouTubeu.

Žena tvrdi da je muškarac ušetao u njen ured s cilindrima punima benzina omotanima oko sebe.

- Zaprijetio je da će dići ured u zrak. Nije ga briga za njegov život, nije ga briga za bilo što, pobit će sve! Taj čovjek nije psihički stabilan - kazala je Abby Baafi, direktorica za izučavanje i operacije u tvrtki Advantage.

Baafi tvrdi da je muškarca prepoznala kao bivšu stranku. Naime, Advantage svoje usluge tvrtki HGV, a Baafi tvrdi da je muškarac pao na tečaju u HGV-u i htio je svoj novac natrag.

Osoblje iz okolnih zgrada razbježalo se po okolnim ulicama nakon dojava o pucnjavi i bacanju kompjutera kroz uredske prozore. Očevici su na Twitteru objavili niz fotografija s mjesta događaja. Situacija i dalje traje ovog trenutka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:36