NIMALO DIPLOMATSKI

VIDEO KOJI JE NEUGODNO I GLEDATI Američki veleposlanik se neviđeno osramotio, a bio mu je to prvi službeni radni dan: 'Ako više nema pitanja...'

 
 Screenshot YouTube

Pete Hoekstra, novi američki veleposlanik u Nizozemskoj, neće pamtiti po dobrom svoj prvi službeni radni dan.

Hoekstra je održao prvu konferenciju za novinare u srijedu i odmah izazvao diplomatski skandal. Naime, novinare koji su mu postavljali pitanja u potpunosti je ignorirao, piše Guardian.

Oni su ga zamolili da prokomentira svoje ranije izjave iz 2015. godine u kojima je govorio kako u Nizozemskoj 'spaljuju političare, automobili svakodnevno gore, a neki dijelovi zemlje nisu sigurni'.

Hoekstra je u jednom drugom intervjuu iz 2016. te izjave proglasio 'lažnima', odnosno, demantirao je sam sebe.

No, nizozemski novinari nisu htjeli olako preći preko tih izjava, pa su novom veleposlaniku pustili snimku spornih izjava, a njegova reakcija sablaznila je sve prisutne. Prvo je rekao kako se ne želi više vraćati na to, a onda...

Hoekstra je u potpunosti ignorirao sva pitanja novinara i samo šutio, a kada je njegova suradnica pokušala izvući stvar rečenicom: 'Ako nema više pitanja...', uslijedio je kaos.

Novinari su u potpunosti izgubili živce i poručili mu: 'Ovo je Nizozemska, ne možete se ovdje tako ponašati'.

Inače, Hoekstra je bivši republikanski kongresmen iz Michigana koji je rođen u Nizozemskoj, točnije Groningenu, prije nego li je njegova obitelj emigrirala u Sjedinjene države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 11:37