IZ LIBIJE SRĐAN VRANČIĆ

VIDEO, JUTARNJI U TRIPOLIJU Pogledajte kako su Libijci slavili jer se konačno vratila - struja!

 Srđan Vrančić/CROPIX

Povratak struje na Zeleni trg bio je u nedjelju u noći otvoren poziv građanima Tripolija da se spontano okupe na proslavi oslobođenja grada.

Na centralnom trgu okupilo se mnoštvo građana, od kojih je većina bila dobro naoružana. Proslava je trajala cijelu noć, a slavljenička je vatra posustala tek u ranim jutarnjim satima.

Pucalo se iz sveg oružja, a pjesma je pokušavala nadjačati buku. Svakih nekoliko minuta proradile bi teške strojnice i protuavionci, a završetak tih detonacija bio je popraćen uzvicima: “Alahu ekber” i “Free Libija”.

No, povratak struje prouzročio je i velik požar u hotelu koji se obnavlja u blizini medine, gdje je došlo do iskrenja i zapaljenja žica.

Sve je isprva izgledalo kao sabotaža jer je vatra odjednom zahvatila nekoliko katova. Područje su vrlo brzo okružili pobunjenici, spremni da se obračunaju s petokolonašima. Ipak, dolaskom vatrogasaca, sve se razjasnilo.

Vatra je naposljetku, nakon nekoliko sati, ugašena, a dim, koji se nadvio nad Tripolijem i uznemirio stanovnike, polako se raspršio.

U UTORAK U JUTARNJEM ČITAJTE IZVJEŠTAJ IZ BOLNICE STRAVE U TRIPOLIJU: 'Pucali su u bolesnike vičući: Ubij štakore!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:34