PODVODNA SNIMKA

VIDEO Jeziva šetnja kroz olupinu Coste Concordije: Prođite hodnicima u kojima je poginulo 32 ljudi!

 YouTube

Dosad neviđena podvodna snimka Coste Concordie, potonulog talijanskog kruzera, objavljena je neposredno prije godišnjice brodoloma.

Olupina kruzera još uvijek stoji nasukana na mjestu nesreće, ispred toskanskog otoka Gigliou, i podsjeća na tragediju u kojoj je 13. siječnja 2012. život izgubilo 32 ljudi.

Procijenjeno je kako će operacija izvlačenja kruzera biti izvedena tek na proljeće , a sada je objavljena snimka CBS-a čija je ekipa koristila razne načine kako bi što više približila olupini i snimila ju iznutra.

- Ta divovska stvar veća je od tri nogometna igrališta i izgleda kao planina koja izranja iz mora. Nikad prije nešto slično nisam vidio - kazao je producent Rich Bonin.

Reportaža prikazuje palubu na kojoj su se putnici sunčali, a koja je sada okrenuta na bok, a bazen na pola viri iz mora.

Bonin je objasnio kako su snimali - na malim 'helikopterima' poput onih s kojima se igraju djeca bile su pričvrščene kamere kako bi se što bliže mogli približiti brodu.

- Kada shvatiš da je u siječnju u jedan sat u noći vani prokleto hladno i da su ljudi koji su spavali upali u ledenu vodu, te scene tragedije te jako pogode - zaključio je Rich Bonin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:18