RATUJU S KURDIMA

VIDEO: 'JE LI PUNO RANJEN? IMA DEKA' Objavljena snimka džihadista iz Bosne, u Siriji poginuo mladić iz Teslića

 sCREENSHOT

Otkriven je novi dokaz da se državljani jedne od država u regiji bore na strani džihadista Islamske države.

Naime, na Youtubeu je objavljena snimka na kojoj se jasno može čuti kako nekoliko osoba razgovara na jeziku s prostora bivše države, najvjerojatnije bosanskom.

- Je li puno ranjen? Ima deka. Šta je, je li šehido neko? Pitaj šta je, reci, slobodno reci - može se čuti na snimci na kojoj se vidi napredovanje pripadnika Islamske države prema kurdskom gradu Kobani iz kojeg je pobjeglo 130 tisuća stanovnika.

Razgovor na bosanskom jeziku čuje se od 4:20 minute.

U međuvremenu, u Siriji je poginuo Ramo Pazara, još jedan bosanskohercegovački državljanin za kojega portali bliski terorističkoj skupini IS navode da je bio jedan od zapovjednika, prenose u četvrtak mediji u BiH.

Po navodima portala Vijesti ummeta koji objavljuje vijesti iz Sirije, Ramo Pazara iz Teslića s nadimkom Abdullah stradao je u borbi s Kurdima na sirijskom ratištu.

Pazara je sudjelovao u borbama kod grada Kobane na granici s Turskom. U Siriji je, po navodima portala Vijesti ummeta, bio zamjenik čečenskog zapovjednika Omara al Shishanija, koji je među najpoznatijim stranim borcima Islamske države.

Pazara je prošle godine stigao na ratište u Siriji, a prethodno je živio u Sjedinjenim Državama gdje je radio kao vozač kamiona.

Portal SAFF blizak selefijama u BiH javlja kako je Pazara bio svojevrsni zapovjednik borcima tzv. Islamske države koji dolaze s Balkana.

Kurdske snage potisnule IS na sjeveru Sirije

Kurdske snage potisnule su tijekom noći džihadiste Islamske države na sjeveru Sirije koji pokušavaju osvojiti pogranični grad Kobani, potvrdili su u četvrtak kurdski dužnosnici.

Snage Islamske države nakon mjeseci borbi prije tjedan dana pokrenule su novu ofenzivu kako bi osvojile Kobani iz kojeg je izbjeglo više od sto tisuća Kurda prelazeći preko obližnje granice u Tursku.

Kurdski dužnosnici kazali su kako je Islamska država koncentrirala snage na položajima južno od Kobanija no pokušaj njihova prodora odbile su kurdske snage.

Borci Islamske države drže položaje istočno i zapadno od grada a borbe se nastavljaju i na južnim prilazima gradu.

Kurdski dužnosnici izvijestili su kako su iznad Kobanija tijekom noći prvi puta čuli zrakoplove no nije bilo jasno koje su ciljeve gađali.

Američki vojni izvori izvijestili su da su treće noći zračnih udara SAD i saveznici gađali rafinerije nafte na istoku Sirije pod kontrolom IS-a. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:34