'MILIJUNAŠICA S ULICE'

VIDEO, IZNIMNA HRABROST Indijka kojoj su lice unakazili kiselinom osvojila 2,5 milijuna rupija u 'Milijunašu'!

 YouTube

DELHI - Mlada Sonali Mukherjee (27), žrtva stravičnog napada kiselinom, osvojila je 25 milijuna rupija, oko 300.000 kuna, na indijskoj verziji popularnog kviza ‘Milijunaš’.

Sonali je ostala unakažena kao tinejdžerka kada su je odbačeni udvarač i njegovi prijatelji zalili kiselinom po licu. Imala je 17 godina. Njeni napadači odležali su četiri mjeseca u pritvoru i potom su pušteni na slobodu. Niti jedan nije osuđen.

Voditelj kviza Amitabh Bachchan pohvalio je njenu hrabrost zbog pojavljivanja u emisiji.

- Kako su joj uskratili pravdu, javno je molila za pravo da okonča svoj život. Kako su joj uskratili i to jer je eutanazija ilegalna u državi, odlučila je ne ostati tiha i trpjeti, rekao je.

- Njena je priča priča o iznimnoj hrabrosti.

Sonali je 22 puta bila na kirurgiji od napada koji se desio 2003. godine. Bila je obećavajuća učenica, no njen normalni život završio je kada su napadači provalili u njen dom i zalili je kiselinom dok je spavala.

Ostala je djelomično slijepa i gluha od posljedica napada. Njena obitelj prodala je svoju zemlju, majčin nakit i ostali su bez novca za dalje operacije.

Ranije ove godine prikupljeno je oko 3 milijuna rupija za Sonali u humanitarnoj akciji kojoj su pomogli i Bollywoodski glumci i producenti, no procjenjuje se kako joj je potrebno barem još 1,5 milijuna kako bi izgledala ‘barem izdaleka kao čovijek’.

Dobitak na kvizu tako je neizmjerno usrećio Sonali i dao joj barem nadu za novi početak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:58