OKRUTNA CAMORRA

VIDEO Italija: Karabinjeri uhitili plavokosu kumu moćne mafijaške obitelji

D’Alterio je preuzela vodstvo klana 2006., kada je njezin suprug ubijen. Suparnici su pokušali ubiti i nju, ali je preživjela
 YouTube

Talijanska policija uhitila je plavokosu ‘kumu’ moćne mafijaške obitelji u Napulju Raffaelu D’Altterio, a njezino uhićenje dijelom je policijske operacije u sklopu koje je uhićeno ukupno 66 pripadnika klana Pianese-D'Alterio koji ima svoje sjedište u sjevernom Napulju.

Policija je objavila kako je D’Alterio uhićena u ranim jutarnjim satima i s lisičinama na rukama privedena u policijsku postaju.

D’Alterio je preuzela vodstvo klana 2006., kada je njezin suprug ubijen. Suparnici su pokušali ubiti i nju, ali je “kuma” preživjela atentat 2009. kada je teško ranjena u rame. Kao i njezinih 65 suradnika i ona je optužena za iznudu, pljačku, krijumčarenje narkotika i ilegalno posjedovanje oružja.

Raffaelu D’Alterio sumnjiči se i kako je surađivala u kriminalnim aktivnostima s drugim klanovima koji su dijelom moćne napuljske Camorre , mafijaške organizacije koja ubire milijarde dolara od raznih protuzakonitih djelatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:45