NOVI ADUT 'ZASTAVE'

VIDEO I Boris Tadić na svjetskoj premijeri: U Ženevi predstavljen novi Fiat 500L. Proizvodnja počinje u srpnju

Početna cijena? Oko 16.000 eura
 Sebastien Feval / AFP

Proizvodnja srpsko-talijanskog automobila Fiat 500L, koji je danas premijerno prikazan na 82. Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, počet će srpnju u Kragujevcu, javlja Blic.

Svjetskoj premijeri prisustvuju i predsjednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije Nebojša Ćirić i predsjednik kompanije Fiat-Chrysler Segio Marchionne. Novi model predstavio je šef Fiat branda Olivier Francois koji je razliku između novog modela 500L i ranijeg modela 500 opisao kao razliku "između cappuccina i espressa".

- To je nešto što dijelite s ljudima koje volite - izjavio je Francois i dodao da Fiat 500L ima kombinirane osobine gradskog automobila i malog SUV-a te da je riječ o praktičnom i korisnom vozilu.

Prve fotografije novog Fiata 500L objavljene su početkom veljače, kada je objavljeno da će njegova početna cijena iznositi oko 16.000 eura i potvrđeno da će se proizvoditi u dvije benzinske verzije i jednoj sa dizel motorom.

Serijska proizvodnja novog modela automobila trebala bi početi ovog ljeta, a sredinom ovog mjeseca počinje probna proizvodnja dijelova za taj automobil. Pogoni se nalaze u Kragujevcu, a na prostoru nekadašnje vojarne u Grošnici izgradili su ih glavni Fiatovi dobavljači. Riječ je o tvrtkama SIGIP, HTL, Promo Magneto i Johnson Controls, objavio je Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:43