U LOVU NA TERORISTE

VIDEO, FOTO: TENKOVI NA ULICAMA KURDSKOG GRADA Turska poslala vojsku i policiju, odjekuju eksplozije i rafali, 17 mrtvih

 Twitter

Kurdski grad Silvan na jugoistoku Turske probudio se s odjecima pucnjave i mnogobrojnih tenkova koji su prolazili njegovim ulicama i helikopterom koji kruži nad gradom.

Od jutra je na snazi policijski sat, a policija iz naoružanih vozila upozorava stanovnike da ne izlaze na ulice dok su zbog lova na teroriste turske sigurnosne snage. blokirale neke četvrti.









Lokalni izvori ističu kako tenkovi bombardiraju barikade koje su podignute na ulazu u četvrt Tekel. Dok artiljerijska vatra odjekuje, snajperisti su pozicionirani na visokim zgradama.









Istanbulska policija zajedno s Odjelom za borbu protiv terorizma pokrenula je operaciju u pet sati po lokalnom vremenu, javlja turska novinska agencija Dogan.

Najmanje 17 članova zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) poginulo je u napadu turske vojske.









U međuvremenu, otpor lokalnog stanovništva protiv napada turskih državnih snaga i dalje traje.

U opsadi je, javlja novinska agencija Firat, dosad poginulo dvoje ljudi, a sedmero ih je ranjeno. Ranjenicima su policijske snage prepriječile prolaz do bolnice, te su ostali pokraj džamije.









Mještani tvrde da su sigurnosne snage otvorile vatru i na ljude koje koji su se pokušali približiti džamiji, te spriječile svakoga tko se pokušao domoći ranjenih.

Neke granate pogodile su kuće što je izazvalo požar.









Turska, SAD i NATO smatraju PKK, osnovanu 1978. godine, terorističkom organizacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:42