TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ

VIDEO, FOTO Pilot poginuo nakon što se cepelin zapalio i srušio. Putnici iskočili iz letjelice

Svjedoci tvrde da se čula glasna buka iz motora cepelina i osjetio miris benzina
Firemen work at the accident site of a crashed zeppelin on late June 12, 2011 in Reichelsheim, western Germany. The pilot of the zeppelin was killed and three passengers had to leap to safety when the aircraft caught fire and crashed, a police spokesman said. The zeppelin had been making a promotional flight to mark a local festival. AFP PHOTO ARNE DEDERT GERMANY OUT
 AFP

Pilot cepelina poginuo je, dok je troje putnika iz njega moralo skočiti, nakon što se letjelica zapalila i srušila u središnjoj Njemačkoj u nedjelju, piše AFP.

Nesreća se dogodila prilikom pokušaja slijetanja na aerodrom u gradu Reichelsheimu, u blizini Friedberga.

Dva metra od zemlje pilot je naredio putnicima, svi troje novinari, da iskoče iz cepelina prije nego ga pokuša sigurno prizemljiti, piše njemački Bild, čije je fotograf bio jedan od putnika. Ostalo dvoje putnika fotografi su RTL-a.

Nakon što su iskočili, pilot se s letjelicom digao na 40-ak metara visine prilikom čega se cepelin zapalio i srušio na tlo.

Prema policijskom izvješću još uvijek nije poznat razlog zapaljenja. Svjedoci tvrde da se čula glasna buka iz motora i osjetio miris benzina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:25