OŽALOŠĆENA NACIJA

VIDEO, FOTO Medicinska sestra Saldanha sahranjena u Indiji: 'Volimo te mama, spavaj u miru'

Prije putovanja u Indiju, za Saldanhu je održana misa zadušnica u Westminsterskoj katedrali
 (AP Photo/Rafiq Maqbool

MANGALOR - Stotine ožalošćenih prijatelja i rodbine okupili su se danas u malom indijskom gradiću Shirva kako bi ispratili Jacinthu Saldanhu, medicinsku sestru koja je počinila samoubojstvo nakon što je nasjela na telefonsku ‘spačku’ koju joj je priredilo dvoje australskih radijskih voditelja.

Njen lijes stigao je jučer u Indiju, gdje su vlasti učinile sve kako bi omogućile stotinama ožalošćenih, i onih koje je njena priča potresla, da prisustvuju sprovodu medicinske sestre.

Prije putovanja u Indiju, za Saldanhu je održana misa zadušnica u Westminsterskoj katedrali.

Nakon mise, muž preminule, Ben Barboza, i njihovo dvoje djece, Junal (17) i Lisha (14), odali su joj počast u kratkim govorima.

Muž preminule Ben Barboza (sredina), sin Junal (desno) i kćer Lisha (lijevo)

- Moja ženo, bila si svjetlos u mojoj tami, koje mi je uvijek pokazivalo put naprijed. Od trenutka kad smo se sreli, uvijek si stajala uz mene u trenutcima muke i sreće, rekao je Barboza.

- Osjećam se kao da je dio mene istrgnut. Bez tvojeg prekrasnog osmijeha i svjetleće ličnosti, naša kuća je prazno mjesto za život. Devetnaest godina zajedništva, sa snažnom vezom ljubavi i razumijevanja, bit će zauvijek zapamćeni. Tvoj odlazak je vrlo bolan, i nitko ne može zauzeti to mjesto u mom životu ikad više. Volim te i nedostajat ćeš mi zauvijek, rekao je.

Kćer Lisha je rekla: “Nedostajat će nam tvoj smijeh, uspomene pune ljubavi, i divni trenutci koje smo proveli zajedno. Kuća je prazno svratište bez tvojeg prisustva.”

- Volimo te mama, spavaj u miru, i bdij nad nama dok se ne sretnemo opet u raju. Uvijek ćemo te voljeti i držati u svojim srcima, rekla je.

- Naša majka bila je velikodušna žena velikog srca, rekao je njen sin Junal.

- Bila si srž naše obitelji koja ju je držala na okupu. U teškim vremenima pokazala si nam put do sreće i uspjeha. Tvoj prioritet za nas bilo je dobro obrazovanje i svjetla budućnost. Naučila si nas razlokovati dobro od zla, što cijenimo.

- Radila si neumorno kako bi nam dala sve što danas imamo. Kad smo zaradili dobre ocjene i pohvale, potapšala bi nas po leđima i nastavila nas ohrabrivati, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:32