DESECI POGINULIH

VIDEO, FOTO: Brod s azilantima udario o hrid Božićnog otoka i potonuo. Tijela plutala u vodi

Spasioci su unesrećenima bacali užad i pojaseve za spašavanje. Među njima je bilo žena i djece. Svi su, pretpostavlja se, iz Irana i Iraka
People clamber on the rocky shore on Christmas Island during a rescue attempt as a boat breaks up in the background Wednesday, Dec. 15, 2010. A wooden boat packed with dozens of asylum seekers smashed apart on cliff-side rocks in heavy seas off an Australian island Wednesday, sending some to their deaths in churning whitewater. (AP Photo/ABC) AUSTRALIA OUT
 AP

Nekoliko desetaka azilanata utopilo se kad je drveni brod sa 70-ak putnika danas potonuo u blizini Božićnog otoka u Indijskom oceanu, javlja BBC .

Brodolom se dogodio kad je brod pokušao pristati, ali je uslijed nevremena i pokvarenog motora udario o stijene i potonuo. Spašeno je oko 40 osoba. Spasioci su unesrećenima bacali užad i pojaseve za spašavanje, ali spašavanje je bilo otežano zbog valovitog mora. Među njima je bilo žena i djece. Svi su, pretpostavlja se, iz Irana i Iraka.

"Dok sam se spustio do mora i vidio što se događa, ostaci broda i ljudi s pojasevima za spašavanje su bili posvuda, a krikovi nisu prestajali", ispričao je Michael Foster, električar koji je sudjelovao u spašavanju.

Australija je pod velikim pritiskom imigranata. Samo ove godine na Božićni otok ih je pristiglo oko 3000, te oni još uvijek čekaju rješavanje njihovog statusa.

Božićni otok smješten je u Indijskom oceanu, oko 1200 kilometara sjeverozapadno od Australije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:22