ZEMLJA TONE U KAOS

VIDEO Dramatični video sukoba u Egiptu: Policija autima gazi prosvjednike!

Muslimansko bratstvo, ključna opozicijska snaga u Egiptu, želi sastaviti politički odbor s Mohamedom ElBaradeijem kako bi razgovarali s vojskom. Hrvatski turisti u Egiptu su dobro

KAIRO - Od utorka je u krvavim sukobima u Egiptu , prema najnovijim podacima, poginulo najmanje 150 ljudi, a oko 2000 ih je ozlijeđeno. Ulice postaju sve opasnije i zbog kriminalaca koji pljačkaju, a o kaosu u 17-milijunskom Kairu najbolje svjedoči video na kojem je prikazano kako policijski automobili bez milosti jurišaju na prosvjednike i gaze po njima!

Prema posljednjim informacijama, hrvatski turisti koji se u aranžmanima turističkih agencija nalaze ovih dana u Egiptu, njih 60-ak, na sigurnom su i stotine kilometara udaljeni od nereda, a agencije se dobro skrbe o njima i u redovitom su kontaktu.

Istodobno, Muslimansko bratstvo, ključna opozicijska snaga u Egiptu, želi sastaviti politički odbor s Mohamedom ElBaradeijem kako bi razgovarali s vojskom, izjavio je danas član te oporbene skupine.

No, Ali ElBaradei, brat bivšeg čelnika Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), rekao je da njegovom bratu Mohamedu još nitko nije pristupio.

Mohamed ElBaradei jučer se pridružio tisućama prosvjednika koji na ulicama Kaira traže ostavku predsjednika Hosnija Mubaraka.

Obraćajući se okupljenima na središnjem kairskom trgu Tahriru dobitnik Nobelove nagrade za mir ElBaradei pozvao ih je na strpljenje jer, kako je najavio, promjene dolaze. Vi ste odlučili vratiti svoja prava, a ono što smo pokrenuli ne može se više zaustaviti, rekao je ElBaradei. - S uvažavanjem se klanjam egipatskom narodu. Molim vas za strpljenje, promjene će se dogoditi u idućim danima - poručio im je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:39