OKRUŽILA GA GOMILA

VIDEO: 'ČUJ, MISLIM DA NAS HAPSE' Novinara je usred javljanja uživo iz kadra odvela policija

 YouTube

ISTANBUL - Reporter američkog CNN-a Ivan Watson priveden je usred javljanja uživo iz središta najvećeg turskog grada Istanbula gdje je u subotu veći broj građana obilježavao godišnjicu krvavih prosvjeda protiv vlasti premijera Recepa Tayyipa Erdogana.

Dok je Watson voditelju u studiju i gledateljima objašnjavao što se događa, odjednom se pojavio neimenovani čovjek u civilu koji ga je počeo tražiti putovnicu. Za nekoliko sekundi stiglo je još nekoliko osoba, za koje se naknadno ispostavilo da su svi djelatnici policije, koji su Watsona okružili te su njega i njegovu ekipu počeli gurati s mjesta odakle su izvještavali.

Spomenuti čovjek u civilu i dalje je Watsona tražio putovnicu, a on je izvukao i u kameru pokazao svoju press iskaznicu. Kazao je da mu ona služi kao dozvola za izvještavanje.

Watsona su zatim odvukli izvan kadra i posljednje što je uspio izustiti je: 'Mislim da nas privode.' Zatim je još rekao da ga je netko udario i onda je slika otišla u crno.

Kasnije je na Twitteru objavio da je policija njega i ekipu držala oko pola sata te da je nakon svega dobio ispriku policajca koji ga je, kako kaže, nogom udario u stražnjicu.

'Turski je policajac tražio moju putovnicu. Press iskaznica koju je izdao ured premijera nije mu bila dovoljna. Kaže da kola mnogo falsifikata', napisao je Watson na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:45