RAZGOVARAO SA STOLCEM

VIDEO Clint Eastwood nevidljivom Obami: 'Prestani se šepuriti u velikom avionu! Što je s nezaposlenosti i Afganistanom?'

'Odvjetnici ne bi smjeli biti predsjednici. Vrijeme je da tu dužnost preuzme biznismen!'
 AP

Ikona Hollywooda Clint Eastwood priredio je vrlo domišljat nastup na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke u Tampi razgovarajući s nevidljivim Barackom Obamom netom prije govora u kojem je Mitt Romney prihvatio kandidaturu za predsjedničkog kandidata svoje stranke.

Obraćajući se praznom stolcu, Eastood je Obami postavio nekoliko kritičkih pitanja o nezaposlenosti i Afganistanu. Insinuirao je i da ga je predsjednik htio ušutkati pa je rekao:

- Neću šutjeti, sad je moj red da pričam!

Pretvarao se i da ga je Obama zamolio da Romneyju prenese nekakvu neugodnu vijest:

- Neću mu to reći, on si to ne može dopustiti, vi ste stvarno ludi!

Kroz zamišljeni razgovor Obamu je kritizirao i zbog "šepurenja u velikom avionu", a za potpredsjednika Joea Bidena rekao je da je "mozak Demokratske stranke". Ili bolje rečeno "jedan ogroman osmijeh na kojeg je nataknuto tijelo".

Iznio je i svoj stav da odvjetnici, što je Obama po struci, ne bi smjeli biti predsjednici i da je vrijeme da predsjedničku dužnost preuzme biznismen, što je pak Romneyjeva struka.

Američki mediji opisali su Eastwoodov nastup kao jedan od "najnadrealnijih trenutaka u povijesti stranačkih konvencija", no publika ga je vrlo dobro prihvatila. Glasnogovornik Obamine predsjedničke kampanje zamolio je, pak, da se "sva pitanja o ovom predmetu upute Salvadoru Dalíju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:47