JEZIVA ATMOSFERA

VIDEO: CIJELI GRAD U PANICI Ulicama vrebaju agresivni medvjedi, zavijaju sirene za uzbunu: 'Napadaju ljude, strah nas je izaći iz kuća'

 Screenshot

Deseci gladnih medvjeda opkolili su mali grad u Rusiji te lutaju ulicama i napadaju stanovnike.

U posljednjih nekoliko mjeseci više od 30 medvjeda kročilo je u naseljena područja Primorskog kraja koji se nalazi u najjugoistočnijem dijelu Ruske Federacije, na obalama Japanskog mora, blizu granice s Kinom i Sjevernom Korejom.

Lokalne vlasti dosad su bile primorane ubiti najmanje dvije životinje jer su napadale mještane.

Lučegorsk, gradić sa 21.000 stanovnika na rijeci Kontrovod u blizini kineske granice je pod najvećom prijetnjom. Dva velika medvjeda - smeđi i himalajski medvjed - vode 'glavnu riječ' u tom gradu i plaše mještane, pišu lokalne novine, a viđeni su i azijski crni medvjedi.

Lokalno stanovništvo tvrdi kako se boje napustiti svoje domove i kako ulicama odjekuju zvukovi sirena i megafona putem kojeg vlasti upozoravaju građane da ne izlaze iz kuća zbog vlastite sigurnosti.

I zaista postoji dobar razlog za oprez: nadzorna kamera nedavno je snimila jednog medvjeda kako iskače ispod balkona i napada muškarca koji je šetao sa svojim psom u blizini ulaza u svoju zgradu.

Drugi je muškarac pak ozlijeđen u napadu na autobusnom stajalištu. Dva medvjeda, odnosno majka i mladunče, ubijeni su kada su u potrazi za hranom napali muškarca. Jedan lovočuvar kazao je kako je morao upucati medvjeda pošto ga je ovaj napao dok ga je pokušavao otjerati iz Lučegorska.

Stručnjaci vjeruju da su medvjedi došli u regiju iz susjednog Habarovska i Kine u potrazi za hranom, a s obzirom da je u tajgama hrane sve manje i manje, pretpostavljaju da će medvjedi sve više dolaziti u naseljena mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:46