MONSTRUM SE ŽALI

VIDEO: BREIVIK 'Postupao sam humano: ubijao sam, ali nisam mučio ljude. A sada mi ograničavaju pravo na tuširanje'

(FILES) A picture taken on August 24, 2012 shows self-confessed mass murderer Anders Behring Breivik arriving in court room 250 at the central court Oslo to be sentenced for his twin attacks last year that left 77 people dead, bringing to a close one of the most spectacular trials in Norway's history. Norwegian mass killer Anders Behring Breivik has said he wants to study political science at the University of Oslo, the institution said on July 30, 2013. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
 AFP

Norveški monstrum Andreas Breivik, koji je u otoku Utoja 2011. godine u suludom naletu ubio 77 ljudi, napisao je pismo ruskoj tv postaji REN TV, piše portal NewsRu u kojem se požalio na uvjete koje ima u zatvoru.

Terorist koji je osuđen na 21 godinu zatvora, pobrojao je čak sedam, navodno, nezakonitih postupaka uprave zatvora prema njemu.

- Zabranjuju mi da se družim s ljudima u zatvoru, pogotovo s onima koji su nacionalistički nastrojeni kao i ja, nezadovoljan je norveški monstrum.

Brevik se žali da mu je uprava zatvora odbila platiti udžbenike koje je naručio kako bi se dodatno obrazovao.

Norveški neonacist nezadovoljan je i time da mu ne dozvoljavaju osnivanje vlastite stranke s kojom bi se, kaže, natjecao na izborima.

No, ni tu nije stao, požalio se da mu se ograničava "pravo na tuširanje te svježi zrak". Osim toga, Breivik se pita zašto još nije sagrađeno novo krilo zatvora, mada je, piše beskrupulozni ubojica, izdvojeno za to 25 milijuna kruna.

- Tog dana 22. srpnja 2011 ja sam postupao humano, ubijao sam, a nisam mučio ljude, zato tražim i humani odnos sprema mene, suludo i drsko piše Breivik.

Breivik inače kaznu služi u trosobnoj ćeliji-samici, upisao se na fakultet Politologiju u Oslu i neprestano piše pisma raznim redakcijama po svijetu. Inače, njegov otac preporučio mu je da se, zbog svega što je učinio, ubije, ali mu je ovaj cinično odgovorio da mu to ne dopušta vjera.

Redakcija je REN TV bila zgrožena "poslanicom" te ju je postavila i na YouTube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:44