HOROR U MOSULU

VIDEO: BIVŠA ROBINJA ISIS-a SVOJOM PRIČOM ŠOKIRALA VIJEĆE UN-a 'Pretukao me i rekao da skinem sve sa sebe. Onda je pozvao stražare...'

 youtubescreenshot, UN TV

Mlada djevojka koja je tri mjeseca bila u zatočeništvu ISIS-a pred vijećem UN-a detaljno je opisala kakvu je torturu morala prolaziti u tom razdoblju. Nadia Murad Basee Taha je Jezid, a njezina mora je počela na sjeveru Iraka kada su džihadisti upali u njezino selo u kolovozu prošle godine i odveli je u Mosul.

- Dovezli su buseve i u njih potrpali 150 obitelji. Maltretirali su nas cijelim putem, tukli su nas i 'dirali' - počela je svoju priču Nadia koja tada nije ni slutila da najgore tek dolazi.

- Odveli su nas u neku zgradu koja je bila puna zarobljenih Jezida. Bilo nas je nekoliko tisuća tamo. Žene i djecu su izmjenjivali kao darove. U jednom trenutku prišao mi je jedan muškarac i odmah me povukao za ruku želeći me odvesti sa sobom. Gledala sam u pod, bila sam užasnuta. Kad sam digla pogled, vidjela sam ogromnog muškarca. Izgledao je kao čudovište!

Nadia se tada potpuno slomila, počela je plakati.

- Počela sam urlati 'ja sam premlada, a ti se ogroman'. Opalio mi je šamarčinu, a nakon toga me i premlatio.

Nekoliko minuta poslije, 21-godišnjoj djevojci je prišao neki drugi muškarac.

- Ovaj je bio puno manji, a ja sam ga molila da me uzme sa sobom. Jednostavno, onaj prvi me toliko prestrašio da sam bila spremna na sve drugo...

Naravno, Nadia se nije 'usrećila' ni s drugom džihadistom.

- Prvo me pitao da promijenim religiju, što sam naravno odbila. Potom me pitao hoću li se udati za njega...

Ni druga odbijenica nije baš najbolje sjela teroristu, koji je uzeo Nadiju za ruku i odveo je u svoju sobu.

- To je bila noć iz pakla! Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Potom je pozvao stražare koji su se iživljavali na meni sve dok se nisam onesvijestila.

Mlada djevojka svojom je pričom potpuno zabezeknula glavešine iz Ujedinjenih Naroda. Kada je završila, samo im je poručila.

- Preklinjem vas, potpuno uništite Islamsku državu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:20