ZAPALIO SE U ZRAKU

VIDEO Avion pao u dvorište kuće pored Beograda: Srušila se vojna 'Lasta', jedan pilot poginuo, drugi ozlijeđen!

 Blic

NOVO 13:31 - Jedan pilot je ležao na cesti, vidjelo se da trpi jake bolove, ispričao je mještanin Nove Pazove, koji se na mjestu nesreće pojavio nekoliko minuta nakon pada aviona, javlja Blic.

Jedan od svjedoka je ispričao kako je vidio da se avion zapalio u zraku, te da se navodno zapalio spremnik s gorivom.

- Rekao je da je vidio da su se iz aviona katapultirala dvojica pilota, no kada smo potrčali drugoga nije bilo tu. U tom sam momentu primjetio gusti dim iza tvornice 'Viteks'. Tu je avion pao, i vjerovatno se zapalio, ispričao je svjedok.

Nekoliko mještana Nove Pazove kažu da su najprije čuli nepravilan rad motora, a potom dvije eksplozije, javlja srpski Blic.

12:52 Kako javlja srpski Blic , avionom su upravljala dvojica pilota, koja su se katapultirala prije pada. Pilot Goran Savić je prilikom pada zadobio teške tjelesne ozlijede, te je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći preminuo.

Drugi pilot Tomislav Bećagović, pronađen je nakon pola sata potrage. Na sreću prošao je sa samo lakšim ozlijedama, orijentiran i svijestan, bez znakova unutarnjeg krvarenja i prijeloma i nije životno ugrožen.

Ministar obrane Aleksandar Vučić naredio je hitnu istragu nesreće.

Ministarstvo obrane je priopćilo da su "piloti bili na redovnom zadatku tehničke probe'', javlja Blic.

VIDEO> Snimka jednog od letova pilota Savića

_____________________________

BEOGRAD - Najmanje jedan pilot srbijanske vojske ozlijeđen je u srijedu prijepodne kada se u naseljenom dijelu Nove Pazove, između Beograda i Novog Sada, srušio vojni avion Lasta 95, javili su beogradski mediji.

Po prvim izvješćima, u zrakoplovu su bila dvojica pilota koja su se katapultirala. Jedan od njih je pronađen i s teškim ozljedama prevezen u Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu, dok se za drugim još traga.

Nitko od mještana Nove Pazove, po dosadašnjim saznanjima, nije stradao. Očevid je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:36