POVRATAK FARAONA

VELIKI PREOKRET U EGIPTU Bivši predsjednik Hosni Mubarak mogao bi do kraja tjedna biti pušten iz zatvora

New York Times pozivajući se na državne medije izvijestio je preko Twittera da su pravosudne vlasti i sigurnosni dužnosnici naredili Mubarakovo oslobođenje.
 SIPA/CROPIX

Hosni Mubarak (85), bivši egipatski predsjednik koji je svrgnut s vlasti u veljači 2011., nakon što je 30 godina vladao tom zemljom, mogao bi biti pušten iz zatvora u narednih 48 sati nakon što je oslobođen optužbi za korupciju, kazao je njegov odvjetnik Fareed El-Deeb, a navodi se u izvješću Reutersa.

- Sve što je preostalo jest jednostavna administrativna procedura, što ne bi trebalo trajati više od 48 sati. Na slobodi bi trebao biti do kraja tjedna - kazao je Deeb.

U međuvremenu je The New York Times, pozivajući se na državne medije, izvijestio preko Twittera da su pravosudne vlasti i sigurnosni dužnosnici naredili Mubarakovo oslobođenje.

Ovaj potez dolazi usred žestokih sukoba snaga sigurnosti i pristaša svrgnutoga islamističkog predsjednika Mohameda Mursija na ulicama Egipta, u kojima je od srijede ubijeno više od 800 ljudi.

Mubaraka, podsjetimo, i dalje čeka ponovno suđenje na temelju optužbi zbog sudjelovanja u ubojstvu prosvjednika tijekom revolucije 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:30