AFERA E-MAILOVI

VELIKI POTRES SAMO 11 DANA PRIJE IZBORA! FBI pokrenuo istragu protiv Hillary, Trump već likuje: 'Pravda će konačno biti zadovoljena!'

Hillary Clinton i Donald Trump
 REUTERS / REUTERS

WASHINGTON - Direktor FBI-a James Comey objavio je danas kako agencija ponovno pokreće istragu vezanu uz e-mailove predsjedničke kandidatkinje i bivše državne tajnice Hillary Clinton. Ova odluka dolazi samo 11 dana prije američkih predsjedničkih izbora i neizvjesno je kako će na njih utjecati.

U pismu članovima Kongresa, Comey je rekao kako je FBI doznao za e-mail koji je 'bitan za istragu' dok su istraživali nepovezani slučaj.

Njen protukandidat Donald Trump već je komentirao najnoviji razvoj događaja na predizbornom skupu u New Hampshireu.

- FBI je ponovno otvorio slučaj njezinog kriminalnog i ilegalnog ponašanja koje ugrožava sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, kazao je.

- Imam veliko poštovanje za činjenicu da su FBI i ministarstvo pravosuđa spremni pokazati hrabrost i ispraviti stravičnu grešku koju su počinili. To je bilo veliko izigravanje pravde koje je američki narod dobro razumio. I sada se svi nadaju kako će biti ispravljeno, rekao je Trump.

Šef kampanje Hillary Clinton izjavio je kako je uvjeren da će FBI ponovno zaključiti da nema razloga za podizanje tužbe protiv bivše državne tajnice u vezi s korištenjem privatne elektroničke pošte.

- Direktor FBI-a mora američkom narodu odmah reći sve pojedinosti o tome što se sada istražuje, rekao je John Podesta.

- Uvjereni smo da se zaključci neće razlikovati od onih do kojih je FBI došao u srpnju, istaknuo je.

FBI je već istraživao e-mailove Hillary Clinton, koja je potencijalno osjetljive informacije spremala na privatnom e-mail serveru dok je bila državna tajnica.

Comey je u srpnju izvijestio da je istraga FBI-a gotova i da nema dokaza da je Clinton prekršila zakon, ali je pokazala 'krajnji nemar'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:44