KONAČNI PAD MOĆNE HERCEGOVAČKE OBITELJI?

VELIKA AFERA U BiH Uhićeni odbacili optužbe za utaju poreza: Mladen Ivanković Lijanović pušten

 Feđa Krvavac/Klix.ba

SARAJEVO - Zastupnik u parlamentu Bosne i Hercegovine Mladen Ivanković Lijanović u četvrtak je pušten iz pritvora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u kojega je doveden nakon uhićenja u srijedu, izvjestili su lokalni mediji.

"Ne znam zašto sam uhićen. Jučer su mi rekli da sam uhićen, a danas su me pustili. Sve to neće nas spriječiti u vođenju izborne kampanje", kazao je Ivanković Lijanović za BHRT po izlasku iz sjedišta SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Odvjetnica N ada Dalipagić koja zastupa četvoricu braće Ivanković Lijanović izjavila je kako Tužiteljstvo BiH neće tražiti pritvor za ovog državnog zastupnika.

Mladen Ivanković Lijanović ujedno je predsjednik Narodne stranke "Radom za boljitak" (NSRzB) koja čini dio vladajuće većine u Federaciji BiH.

U pritvoru SIPA-e ostali su zamjenik predsjednika vlade Federacije BiH i ministar poljoprivrede Jerko Ivanković Lijanović te entitetski ministar trgovine Milorad Bahilj, također član NSRzB.

Oni će tijekom dana zajedno s ostalim uhićenima biti predani Tužiteljstvu BiH koje će odlučiti hoće li od Suda BiH zatražiti da im odredi pritvor ili nametne mjere zabrane napuštanja BiH.

Mostarska odvjetnica Nada Dalipagić, braniteljica braće Lijanović i Milorada Bahilja, još je sinoć potvrdila za Dnevni avaz da su njeni klijenti saslušani u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te da su svi negirali optužbe koje im se stavljaju na teret.

- Oni su dali iskaze i odbacili sve optužbe. Jerko Ivanković Lijanović je detaljno govorio o osnivanju firmi o kojima su se interesirali istražitelji te je negirao bilo kakvu krivicu - kazala je Dalipagić.

Iz vlade Federacije BiH najavljeno je kako će ona nastaviti s redovitim poslovima bez obzira na uhićenje dvojice ministara.

- Neka svatko odgovara za svoje postupke - kratko je komentirao entitetski premijer Nermin Nikšić.

S obzirom da će u BiH za mjesec dana biti provedeni izbori nema izgleda da bi se eventualno raspravljalo o smjeni ministara Lijanovića i Bahilja.

U sklopu istrage kodnog naziva "Meso" četrnaest osoba tereti se za utaju poreza, zloporabu fondova namijenjenih za poljoprivredne poticaje te preprodaju zaliha Direkcije robnih rezervi FBiH, čime su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 11,6 milijuna KM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:48