STRAH OD IMIGRANATA

Većina Britanaca za izlazak iz EU

British Prime Minister David Cameron leaves 10 Downing Street in central London on 26 September, 2014. Britain geared up for renewed military action in Iraq with lawmakers expected to vote in favour of joining air strikes against Islamic State (IS) militants Friday despite echoes of the unpopular US-led 2003 invasion under Tony Blair. Prime Minister David Cameron will kick off the debate at the House of Commons from 0930 GMT and has argued that Britain should not be "frozen with fear" over fresh military action in Iraq. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
 JUSTIN TALLIS/AFP

LONDON - Većina Britanaca u ovom bi trenutku glasovala za izlazak zemlje iz Europske unije, uglavnom zbog straha od imigracije, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja koje ukazuje na promjenu trenda pred referendum o ostanku Britanije u Uniji.

Anketa provedena za list Mail on Sunday pokazala je da je 51 posto ispitanika za izlazak iz EU-a, a 49 posto želi ostati u bloku.

Ranije istraživanje provedeno u lipnju i početkom srpnja pokazalo je da je potpora ostanku u EU-u bila na 54 posto a izlasku na 45 posto.

Nova anketa je također utvrdila postojanje "značajne manjine" glasača koji kažu da će promijeniti mišljenje ako se izbjeglička kriza u Europi pogorša.

Premijer David Cameron obećao je ponovne pregovore o uvjetima britanskog članstva u EU-u pred referendum koji bi se trebao održati do kraja 2017.

Neki mediji nedavno su pisali da se očekuje da će se referendum održati već tijekom ljeta sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:50