STRAH GA JE

VATROGASAC KUKAVICA BJEŽI OD POŽARA Dok njegovi kolege spašavaju živote, Tragic Johnson se skriva kod kamiona

 Wiki/Facebook

Njujorški vatrogasac početnik zaradio je nadimak 'Tragični Johnson' zbog svog kukavičkog ponašanja na poslu, piše New York Post.

Anonimni izvor unutar vatrogasne postrojbe FDNY Engine Co 257 u gradskoj četvrti Canarsie u Brooklynu ispričao je za NYP kako Michael D. Johnson redovito nestane tijekom operacija gašenja požara, uvijek pronalazeći isprike za stajanje sa strane dok ostatak ekipe riskira svoje živote ulazeći u goruće zgrade.

Iako su se njegovi kolege žalili na njega, tvrde kako nadređeni ne žele otpustiti Johnsona, koji je Afroamerikanac, jer je zaposlen u sklopu programa podrške manjinama u vatrogasnim jedinicama New Yorka (FDNY).

- Vatrogasni odjel boli k**** za ovo jer sve što oni žele jest ispuniti kvotu - rekao je izvor za Post.

Johnson je prvo radio u gradskoj hitnoj medicinskoj službi gdje je zaradio dvije medalje kao kvalitetan bolničar. U vatrogasce se prebacio kada je identificiran kao jedna od 282 osobe s 'prioritetom za zaposlenje'.

Završio je akademiju 2014. i dodijeljen je jedinici 257.

Ranije su njegovi kolege tvrdili kako Johnson često oklijeva kada postrojba dobije poziv i čini se da ga posao uznemiruje. Nakon gašenja požara prošlog 4. srpnja, uzeo je nekoliko mjeseci bolovanja kako bi se oporavio. Prošlog je mjeseca snimljena fotografija koja pokazuje Johnsona kako stoji sa strane dok njegovi kolege gase požar. To je bio dan u kojem je njegov kapetan proglasio uzbunu preko radija što je tipična reakcija kada jedan od vatrogasaca napusti dužnost bez odobrenja (AWOL, Absent Without Official Leave).

Iako je znao da je Johnson ok, napravio je taj poziv kako bi njegov nestanak s dužnosti sigurno bio zabilježen u izvješću. Johnson je kasnije izjavio kako se vratio do kamiona ne bi li napunio svoj tank s kisikom, no izvor tvrdi da tijekom gašenja požara nije ni smio imati malo zalihu u boci.

- Imati kolegu za kojeg znate da se boji te da neće biti tamo kad ga najviše trebate je zastrašujuće - objasnio je FDNY izvor za The Post.

Nakon posljednjeg incidenta, 2. travnja, njegov je kapetan poslao službeno priopćenje Brooklynskoj diviziji (jednu stepenicu iznad kvartovske) i Johnson je morao ponovno krenuti na trening. Međutim, nakon tjedan dana vježbanja Johnson se nije želio vratiti u postaju čime je dodatno šokirao kolege.

Svaki je vatrogasni početnik prvih godinu dana na uvjetnom zaposlenju i pod snažnijom kontrolom. Ukoliko ne obavljaju posao kako spada bivaju otpušteni. Johnson ima svoju godišnju kontrolu za nešto manje od dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:03