NAPADAČI RANJENI

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: MAČETAMA UBILI BRITANSKOG VOJNIKA PA VIKALI 'ALAH JE VELIK' Krvavi teroristički napad u Londonu

Dvojica muškaraca u poslijepodnevnim su satima na području Woolwicha mačetama napali i ubili britanskog vojnika koji je ima samo 20 godina
 AFP

LONDON - U jugoistočnom dijelu Londona došlo je do krvavog napada kojeg britanske vlasti tretiraju kao terorizam.

Naime, dvojica muškaraca u poslijepodnevnim su satima na području Woolwicha mačetama napali i ubili britanskog vojnika koji je ima samo 20 godina.

Napadači su hodali u tradicionalnoj muslimanskoj odjeći, a dok su muškarca ubijali mačetama vikali su 'Bog je velik'. Niti oni nisu puno stariji od 20 godina.

Vrlo brzo na mjesto zločina stigla policija koja se oružano obračunala s napadačima. Obojica su ranjeni i prevezeni u obližnju bolnicu. Jedan od njih je u kritičnom stanju.

David Cameron: 'Ovo je barbarski čin i strašan zločin!'

Britanski premijer David Cameron osudio je u srijedu u Parizu "barbarski čin" i "strašan zločin (...) koji je očito teroristički", nakon ubojstva čovjeka za kojeg svjedoci kažu da je vojnik.

"Ono što se danas dogodilo u predgrađu Londona je barbarski čin i strašan zločin" te "izgred koji je očito teroristički", rekao je David Cameron na tiskovnoj konferenciji u Elizejskoj palači u društvu s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

"Razumije se da smo zaprepašteni (...), policija je ranila dvije osobe koje su napale vojnika. U tijeku je sastanak. Prikupljamo informacije. Policija i sigurnosne službe Velike Britanije imat će na raspolaganju sve što im bude potrebno", dodao je britanski premijer.

Najavio je povratak u London još večeras kako bi pripremio još jednu takvu sjednicu planiranu za četvrtak ujutro.

"U mislima smo sa žrtvom, njezinom obitelji i prijateljima", kazao je, dodavši da Britanija "neće nikada popustiti pred prijetnjama" terorista. "U britanskom je duhu nikada ne pokleknuti pred takvim napadima. Teroristi neće nikada pobijediti", istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:20