PRAVIO SE MRTAV

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Hrabri dječak izbjegavao snajpersku paljbu kako bi spasio sestru

Na početku se vidi kako leži na tlu dok dvije strane izmjenjuju vatru. Izgledalo je kao da je pogođen...
 Screenshot

Shaam News Network, kanal kojeg vode sirijski aktivisti u Damasku, objavio je potresnu snimku dječaka koji spašava djevojčicu, navodno svoju sestru, dok oko njih pršte meci.

Hrabri dječak se na početku snimke može vidjeti kako leži na tlu dok dvije strane izmjenjuju vatru. U jednom trenutku je odlučio ustati i krenuti. Tada se čini kao da ga je pogodio metak. Dječak je pao kao pokošen. Međutim, par sekundi kasnije on se, čini se neozlijeđen, diže s tla i trči do djevojčice koja čuči kod jednog automobila.

Dok je trajala razmjena vatre dječak je zgrabio djevojčicu za ruku i odveo je na sigurno.

Na videu se može čuti kako za vrijeme ovog događaja grupa ljudi uzvikuje 'Allahu ekber (Bog je velik)'.

Nije poznato što se kasnije dogodilo s ovom djecom. Pretpostavlja se da je sve snimljeno u Yabroudu, 50-ak kilometara od Damaska.

S obzirom na čudesno spašavanje mnogi su se gledatelji zapitali je li snimka autentična jer do sada to nitko nije potvrdio.

UPOZORENJE: Uznemirujući sadržaj!

Neki smatraju da je cijela scena namještena, što je potakao prizor u kojem se dječak pretvara da je upucan.

Stručnjak za protuterorizam, Charlie Winter iz ugledne organizacije Quilliam, rekao je za britanski Independent kako je u ovom trenutku teško utvrditi autentičnost snimke. Također, smatra da je također teško utvrditi tko je pucao, provladine snage ili militanti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:34