NEIZDRŽIVI PRITISAK

UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Učenik usred nastave pred cijelim razredom skočio kroz prozor u smrt

 Screenshot

Učenik u kineskoj srednjoj školi skočio je u smrt usred nastave, a tragičan događaj koji su snimile nadzorne kamere objavljen je na LiveLeaku.

Na snimci se vidi pun razred učenika koji sjede i čini se kako se pripremaju za sat - osim jednog učenika u prvoj klupi koji nepokretno sjedi.

Nakon nekoliko trenutaka naglo se ustao i skočio kroz prozor. Iako sam skok nije snimljen na kameri, vidi se kako se učenici naginju i gledaju dolje, a potom jure na drugu stranu, kroz vrata, kako bi došli do prijatelja.

U opisu videa stoji: - Učenik srednje škole Xiao Zhen skočio je kroz prozor usred školskog sata. Vjeruje se kako je bio pod stresom zbog priprema za fakultet.

Iako vjerodostojnost snimke nije potvrđena, uklapa se u trend kineskih maloljetnika među kojima je glavni uzrok smrti samoubojstvo, za razliku od Zapada, gdje smrt mladih uglavnom uzrokuju nesreće.

Mladi Kinezi život si oduzimaju ponajviše jer se od njih očekuje izvrstan uspjeh u školi pošto edukacija uvelike utječe na kasniji društveni život.

Prošlog studenog roditelji desetogodišnjaka koji je počinio samoubojstvo okrivili su učiteljicu za smrt svog sina, tvrdeći kako mu je rekla da skoči sa zgrade pošto nije izvršio zadatak koji mu je dala za kaznu.

Postotak samoubojstava u Kini je u posljednjih 50 godina narastao za 60 posto, a godišnje si prosječno oduzme život 287,000 Kineza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:47