TV DEBATA IZ PAKLA

UZNEMIRUJUĆE Gledatelj zapalio sebe i političara pred TV kamerama

Indian bystanders attempt to douse the blaze as Bahujan Samaj Party, (BSP)Kamruzzama Fauji and a man named by police as Durgesh Kumar Singhb are engulfed in flames during an election television debate in a local park in Sultanpur, a town about 160 kilometres (100 miles) from the city of Lucknow. A television debate show in northern India has ended in horror after a spectator set himself ablaze and embraced a local politician, leaving both men fighting for their lives, police and a witness told AFP. The election show on India's state-owned national TV channel Doordarshan was being recorded in a park on in Sultanpur, a town about 160 kilometres (100 miles) from the city of Lucknow. AFP PHOTO
 AFP

LUCKNOW - Televizijska debata pretvorila se u dramu u Indiji kada si je jedan gledatelj zapalio odjeću a zatim rukama obuhvatio političkog čelnika, nakon čega su obojica završila u kritičnom stanju, izvijestio je u utorak agencija France Presse prenoseći izjave policije i svjedoka.

Debatu je u ponedjeljak u parku u Sultanpuru, na sjeveroistoku Indije, organizirala državna televizija u okviru parlamentarnih izbora koji se upravo održavaju u najvećoj demokraciji u svijetu.

Durgesh Kumar Singh je izletio iz mnoštva, polio se benzinom i zapalio a onda rukama obuhvatio Kamruzzamu Faujija, mjesnog čelnika stranke Bahujan Samaj.

Singhu, čiji motivi u utorak još nisu bili poznati, spaljeno je 95 posto tijela, a Faujiju 75 posto, javlja policija.

Parlamentarni izbori, koji traju tjednima, završit će se 16. svibnja. Oporbena hinduska nacionalistička stranka Bharatiya Janata Party (BJP) ima najviše izgleda na izborima u natjecanju s Kongresnom strankom Sonie Gandhi koju su oslabili desetogodišnje vladanje i korupcijske afere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38