OSVETA ZA UBOJSTVO

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Talibani objavili video hladnokrvnog smaknuća 15 pakistanskih vojnika

ZAGREB - Talibanski militanti objavili su video snimku egzekucije 15 pakistanskih vojnika, čija su tijela, nakon što su oteti krajem prošle godine u gradu Tanku na sjeverozapadu Pakistana, pronađena početkom ovog mjeseca. Odgovornost za njihovo ubojstvo, prikazano na snimci, preuzela je skupina Tehreek-e-Taliban Pakistan.

Snimka, u trajanju od dvije minute i 38 sekundi, objavljena je ovog vikenda. Na njoj su pakistanski vojnici prikazani kako, povezanih očiju i ruku zavezanih na leđima, sjede raspoređeni u tri reda na brežuljku. Kraj njih stoje njihova dva maskirana otmičara.

U nastavku, jedan od zarobljenih vojnika predstavlja se kao Babar Khan i objašnjava da su njega i njegove kolege talibani zarobili kad su napali njihovu kontrolu točku tijekom noći. Nakon toga pojavljuje neidentificirani talibanski zapovjednik koji, odjeven u kožnu jaknu, govori da se na ovaj način osvećuju za ubojstvo 12 talibanskih boraca u okrugu Khyber.

- Upozoravamo pakistansku vladu da prestane ubijati naše ljude koje su uhitili. Ako nastave to raditi talibani će ovako ubijati njih - prijeti se talibanski zapovjednik prije nego, uzvikujući ‘Bog je velik’, počne pucati iz kalašnjikova po sputanim vojnicima. Zapovjedniku se pridružuju i drugi militanti te i oni otvaraju vatru na vojnike.

Oteti vojnici, koje su pakistanski dužnosnici nazvali ‘mučenicima’, navodno su ubijeni u Shawi, malom gradu u Sjevernom Waziristanu, području poznatom kao uporištu talibanskih militanata i pripadnika terorističke mreže al-Qa’ida.

YouTube je zbog eksplicitnog i uznemiravajućeg sadržaja cenzurirao video, no usprkos cenzuri donosimo vam, svejedno uznemirujuće snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:25