NASTAVAK PREGOVORA

UPOZORENJE IZ MOSKVE 'Putinu se ne daju nikakvi ultimatumi'

German Chancellor Angela Merkel (L), French President Francois Hollande (R) and Russia's President Vladimir Putin attend a meeting on resolving the Ukraine crisis, at the Kremlin in Moscow on February 6, 2015. Merkel and France's Hollande met Putin on February 6 in a desperate bid to prevent a further escalation of violence in Ukraine but hopes of a breakthrough were slim. AFP PHOTO / POOL / MAXIM ZMEYEV
 MAXIM ZMEYEV

Razgovori ruskog predsjednika Vladimira Putina s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom bili su konstruktivni i nema govora ni o kakvim ultimatumu ruskom čelniku, izjavio je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov za moskovsku radiopostaju "Govori Moskva".

Peskov je odbacio medijska nagađanja da je Merkel dala Putinu ultimatum u pokušaju da osigura napredak u rješavanju ukrajinske krize.

"Nitko nikada nije razgovarao s predsjednikom u tonu ultimatuma i ne bi mogao čak i da želi", istaknuo je Peskov.

Nakon razgovora Putina s Merkel i Hollandeom, koji su se održali u petak u Moskvi i zatim su nastavljeni u nedjelju putem telefona, Peskov je rekao da su pregovori bili "konstruktivni i sadržajni".

Sam Putin je nakon razgovora sa svojim kolegama rekao da je postignut dogovor da se u srijedu u Minsku održi sastanak ako se dotad uspije usuglasiti niz stajališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:40