UBILA GA BRZA HRANA

UMRO NAJDEBLJI ČOVJEK NA SVIJETU U jednom trenutku imao je nevjerojatnih 444 kilograma

 YouTube

Britanac Keith Martin (44), koji je nekada i službeno bio najdeblji čovjek na svijetu, preminuo je od upale pluća

Martin, koji je u jednom trenutku imao nevjerojatnih 444 kilograma, prije samo osam mjeseci se uspješno podvrgnuo operaciji smanjenja želuca.

Liječnik koji ga je operirao povodom njegove smrti pozvao je vladu na uvođenje poreza na brzu hranu.

Na to ga je posebno motivirala činjenica da je pokojni Martin većinu prekobrojnih kilograma dobio upravo zbog konzumiranja velikih količina brze hrane.

Nesretni Britanac bi na taj način dnevno unosio 20 tisuća kalorija, što se skoro deset puta više od preporučene količine.

Za doručak je znao pojesti šest porcija tradicionalnog engleskog doručka (jaja , slanina, kobasica), za ručak i večeru bi obično uživao u pizzama, kebabima, kineskoj hrani i Big Macovima dok, a sve bi to zalio sa šest velikih kava i dvije litre gaziranog pića.

Također, za užinu bi prigrizao koji sendvič, čokoladu, kekse i slično.

- Kao i mnogi drugi ljudi, Keith je imao emocionalnih problema, a utjehu je nalazio u hrani - rekao je dr. Kesava Mannur.

- Takav obrazac ponašanja nije nikakva novost, ali novo je to što ljudi tako olako u takvim situacijama kupuju velike količine brze hrane - dodao je dr. Mannur.

Martin je, inače, prije nekoliko godina otkrio da se počeo debljati kada mu je umrla majka. Imao je samo 16 godina.

- Nisam mario za ništa poslije toga. Nije me uopće bilo briga što mi se događa. Jeo sam sve i svašta. Sebe krivim za debljinu. Mrzim što sam si to učinio – rekao je tada Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:11