TEŠKI PREGOVORI

ULTIMATUM SRBIJI IZ EUROPSKE UNIJE Vučić: 'Moramo odlučiti između dva podjednako katastrofalna rješenja za Kosovo'

'Srbima je propao plan da za Srbe na Kosovu stvore novu Republiku Srpsku kakva je stvorena u BiH'

Beograd ima pet dana da odluči hoće li će prihvatiti ponudu Bruxellesa, naime, srpski pregovarački tim dobio je rok do utorka 9. travnja za slanje odgovora Bruxellesu, piše B92.

- U ovom trenutku ne mogu vam reći kakav će biti naš odgovor, jer će se državni vrh ponovo konzultirati o tome, rekao je jučer srpski premijer Ivica Dačić , dok je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio da Srbija narednih dana treba odlučiti između dva podjednako katastrofalna rješenja - prihvatiti ili odbiti loše rješenje za Kosovo.

- Nalazimo se između čekića i nakovnja, rekao je Vučić.

Podsjetimo, srpski pregovarači uputili su se, odmah po dolasku iz Bruxellesa u Predsjedništvo Srbije, gde je održan hitan sastanak državnog vrha o neuspjeloj 8. rundi dijaloga.

Iako službeno nije poznato šta sadrži ponuda Bruxellesa, list Danas piše, pozivajući se na svoje izvore, da je visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost predložila neku vrstu 'erdutskog sporazuma', sa prijelaznom upravom EU na sjeveru Kosova. To znači da je Srbima propao plan da za Srbe na Kosovu stvore novu Republiku Srpsku kakva je stvorena u BiH, prenosi B92.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:19